Menu

30 augustus 2017

Breng in Dutch Green Building Week een bezoek aan Mgr. Bekkersschool

HEVO verzorgt op woensdag 27 september 2017 (15.00-16.30 uur) een kennisbijeenkomst tijdens de zevende editie van de Dutch Green Building Week ‘meters maken voor klimaat’ (25 tot 29 september 2017).

De locaties van de Mgr. Bekkersschool (MBS) in Eindhoven, een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs, voldeden niet meer aan de huidige eisen voor onderwijs aan deze kwetsbare groep kinderen en verkeerden in matige staat van onderhoud. Omdat de gemeente Eindhoven sterk inzet op hergebruik en transformatie van bestaande gebouwen voor maatschappelijke doeleinden, werd een bestaand schoolgebouw grondig getransformeerd.

Door een veelheid aan bouwkundige en installatietechnische ingrepen heeft de MBS een energielabel A+++ en een GPR-score van 7,5 behaald. Revitalisering en renovatie van bestaande gebouwen bieden volop kansen om nieuwbouwkwaliteit of meer te realiseren.
 
Tijdens deze kennisbijeenkomst wordt toegelicht hoe op een inventieve wijze de businesscase haalbaar is gemaakt, welk ontwerp- en besluitvormingsproces hiervoor is doorlopen en hoe de gerenoveerde huisvesting de onderwijsvisie optimaal ondersteunt.

Meer informatie

  • Klik hier voor de referentie van dit project op onze website.
  • Zie ook de website van Dutch Green Building Week.


Programma

  • 15.00 uur: ontvangst en welkomstwoordje door Hilbert de Vries (bestuurder)
  • 15.10 uur: presentatie door Bart Manders, projectmanager HEVO; Bart was van initiatief tot en met de realisatie van het gebouwencomplex eindverantwoordelijk
  • 16.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen en rondleiding door het pand


Alle deelnemers ontvangen de renovatiegids van HEVO.

Aanmelden

Aanmelding is vereist, via info@hevo.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Heeft u een vraag over dit project of deze bijeenkomst?

Neem dan contact op met !fullName, telefoonnummer (073) 6 409 409

Deel deze pagina via

Lees alles over

Gerelateerde thema's