Menu

13 november 2019

In alle opzichten een gezonde school

Nieuwbouw Spilcentrum De Spaaihoeve Eindhoven

Een school waar kinderen alle ruimte krijgen om in hun eigen tempo en op hun eigen manier te ontdekken, leren en groeien. Maar ook een gebouw dat gezond te exploiteren is en flexibel kan opschalen. Het Eindhovense spilcentrum De Spaaihoeve had een bijzonder ‘verlanglijstje’ met een sterke visie en was niet gebaat bij een traditioneel gebouw.

Het nieuwe gebouw is op meerdere vlakken onconventioneel. Het is een schoolgebouw waar toekomstgericht onderwijs wordt gegeven, zonder gangen en traditionele lokalen. Een loft met een slim dak op poten met vrij indeelbare ruimten en met een houten hoofdconstructie.

In het blad Stedebouw & Architectuur, nummer 5, november 2019, is het artikel ‘In alle opzichten een gezonde school’ gepubliceerd.

Download artikel

Zie ook 'School zonder traditionele klaslokalen: vernieuwd onderwijs'

Henrie van den Berg

Vragen?

Neem dan contact op met Henrie van den Berg, telefoon 073 6 409 409

Deel deze pagina via