Menu

19 december 2018

Ontwikkeling maatschappelijk kavel met zorgfunctie in Utrecht Leidsche Rijn

HEVO heeft selectie maatschappelijk kavel in Utrecht gewonnen

Op de kavel aan de Pratumplaats in Park Hoge Woerd worden woningen ontwikkeld met een zorgfunctie. De gemeente Utrecht heeft voor de ontwikkeling van deze kavel een selectie voor ontwikkelaars georganiseerd. Na een voorselectie van partijen zijn drie partijen uitgenodigd om de plannen uit te werken en is het plan ‘PratumPlaatsPlus’ als winnaar geselecteerd. De plannen zijn door de gemeente Utrecht beoordeeld op het voorgestelde woonzorgconcept, de architectuur en de ruimtelijke inpasbaarheid en op duurzaamheid en groene gezonde verstedelijking.

Samen met woningcorporatie GroenWest en zorginstelling Reinaerde heeft HEVO in Park Hoge Woerd een plan uitgewerkt voor het woonzorgconcept ‘PratumPlaatsPlus’. Er wordt een duurzaam en flexibel gebouw gerealiseerd dat aansluit bij het sociale karakter van de Pratumplaats. De nieuwe bewoners kunnen gaan wonen in een beschermde en beschutte omgeving. Er worden 24 tweekamerappartementen gerealiseerd voor mensen met een ondersteuningsvraag.

De architectuur van het nieuwe woonzorgcomplex ‘PratumPlaatsPlus’ is geïnspireerd op de landelijke omgeving van moderne architectuur in het landschap zoals schuren en silo’s. Op deze wijze wordt de nieuwe woonzorgvoorziening ruimtelijk zorgvuldig ingepast en sluit deze aan bij de aanwezige gebouwen van het kinderdagverblijf en van Partou, Brouwerij Maximus en stichting Bouwloods Utrecht. Het ontwerp is van Peters & Lammerink Architecten. Samen met de andere gebruikers wordt het gebied tussen het terras en de nieuwbouw gezamenlijk ontworpen, zodat een logisch overloopgebied ontstaat voor het aanwezige terras. Het plan zal in 2019 verder worden uitgewerkt. Naar verwachting start de bouw begin 2020.

Afbeelding: schetsontwerp nieuw woonzorgcomplex aan de Pratumplaats
Afbeelding: schetsontwerp nieuw woonzorgcomplex aan de Pratumplaats
René Lolkema

Wilt u meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met René Lolkema, telefoon (073) 6 409 409

Deel deze pagina via