# #

Amstelplein
Uithoorn

Locatie
Uithoorn
Status
Ontwerpfase
Kenmerkend

Het kantoordeel van de bestaande locatie wordt uit het project 'gesneden' om plaats te maken voor een woontoren 'wonen met een plus'.

Amstelplein Uithoorn wordt
een vitale plek

In samenwerking met Syntrus Achmea Real Estate & Finance ontwikkelt HevoFame een nieuw totaalconcept voor het bestaande winkelcentrum Amstelplein in Uithoorn. De leegstaande kantoren op deze prominente centrumlocatie waren de eerste aanleiding voor een herontwikkelingsstudie. Maar uit een analyse van de betekenis en de prestaties van het totale winkelcentrum voor het dorp, bleek dat er veel meer aanknopingspunten zijn om het concept grondig te herzien.

Boodschappen doen als onderdeel
van een vitaal systeem

De branchering van winkels en horeca van het huidige winkelcentrum sluit goed aan op andere plekken in het centrum van Uithoorn. De grote Albert Heijn supermarkt, de bereikbaarheid en het gratis parkeren scoren hoog in de waardering van bezoekers van het centrum. Toch vormt het Amstelplein, door haar verschijningsvorm en het naar binnen gekeerde karakter, niet de kroon op een mooi historisch centrum met, bijvoorbeeld, het Zijdelmeer, De Schans bij Het Rechthuis, de Katholieke kerk en het marktplein. In de visie moet het Amstelplein zowel functioneel als in verblijfswaarde naadloos aansluiten op de parels van het centrum.
 

# #

Wonen met een Plus

Op de plek van de kantoren komen 74 betaalbare huurappartementen in de vorm van een ranke woontoren. Die woontoren vormt tevens een karakteristieke landmark voor de functie en de plek in het centrum. Het woningbouwprogramma is volledig afgestemd op het unieke karakter van de plek en richt zich op mensen die behoefte hebben aan toegankelijke woningen in combinatie met een samenhangend en gecoördineerd aanbod van ontmoeten, welzijn, zorg en diensten. De gevels van de bestaande woningen boven het winkelcentrum worden vernieuwd. Zo worden de woningen beter herkenbaar en ontwikkelt zich een volwaardig woonmilieu in het winkelgebied. Door de gevels van de woningen qua architectuur te verlagen, krijgen de puien aan de buitenkant van het centrum meer schaal en accent. Het nieuwe architectonische beeld sluit aan op en versterkt het centrum van Uithoorn.

Winkelgevels en passage

De huidige winkelpassage wordt grondig gerevitaliseerd. Het dak wordt vervangen door een hoge glazen overkapping die refereert aan klassieke staal en glas architectuur. In lijn met deze grandeur worden ook de puien en vloeren van de passage vervangen.

view e.jpg
view f.jpg

Hulp nodig of meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug