HEVO Stef Hazen.jpg
Stef Hazen
Projectleider
Een omgeving creƫren door een gebouw te maken, dat is wat ik mooi vind.

In welke sector is het resultaat zo maakbaar en tastbaar als in de bouw?! En daarbij te bedenken dat het resultaat bijdraagt aan de dagelijkse beleving van gebruikers. In mijn werk zet ik mij in om de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten voor scholen en zorggebouwen. Deze gebouwen moeten niet alleen functioneel, maar ook gezond en duurzaam zijn. Mijn motto daarbij: ‘Het geld moet naar de stenen’. Dit vormt een uitdaging, maar door samen te werken met de procespartners komen we tot oplossingen die niemand van tevoren had verwacht. 

Maar hoe weet diegene die de ‘stenen stapelt’ of hij een school, museum, kantoor of stadion bouwt? Het is een kunst om de juiste informatie op de juiste plekken en op het juiste moment te krijgen; werktekeningen bij de uitvoerder, besluitvormingsrapportages bij de bestuurder en alles ertussenin. Het verzamelen en verstrekken van informatie is een uitdaging waar ik mij dagelijks voor inzet, zodat alle procespartners hun specialiteit kunnen uitvoeren. 

Alles wat we doen is mensenwerk. Of het nu een bestuurder, een architect of timmerman betreft. Iemand maakt of doet iets dat leidt tot een resultaat; een tekening, een muur, een besluit. Maar door juist naar de inhoud van het resultaat te kijken kunnen we verbinden en verbanden leggen. Door de vraag te stellen; ‘waar hebben we het nu eigenlijk over?’ voorkomen we fouten in een later stadium. Ik zie het als een persoonlijke uitdaging om in een vroeg stadium de latere gevolgen te overzien en daartoe maatregelen treffen. Hoe (technisch) complexer het project, bijvoorbeeld verbouwprojecten, des te leuker wordt deze uitdaging.