HEVO_Wouter Houet.jpg
Wouter Houët
Partner / Senior adviseur
Als je in de huid van een bestuurder kruipt, besef je dat huisvesting maar een beperkt onderdeel is.

Mijn scope wordt breder als ik als strategisch adviseur in de huid kruip van de bestuurder en verder kijk dan alleen huisvesting. Dat komt mijn adviezen ten goede heb ik gemerkt.

Mijn specialisme is maatschappelijk vastgoed en in het bijzonder onderwijs. De drive daarbij is om écht impact te maken voor de gebruikers van een gebouw, het gebouw moet voor leerlingen en medewerkers het perfecte leer-/leef-/werkklimaat bieden. Naast duurzaamheid, functionaliteit en een goed binnenklimaat, moet de aandacht ook uitgaan naar sfeer en beleving. Ik ben ervan overtuigd dat een fijn en prettig gebouw een positieve invloed heeft op de activiteiten van de gebruiker. 

Er zijn maar weinig partijen in de markt die de kennis hebben die we bij HEVO hebben.

Het voordeel en onze kracht is dat we binnen HEVO veel deskundigheid in eigen huis hebben, waardoor we multidisciplinaire teams kunnen vormen en complexe projecten kunnen aanpakken. 

Het werken op strategisch niveau vind ik uitdagend en interessant; samen de voorwaarden creëren voor een optimaal eindresultaat. Ik herken ieders belangen, verbind de harde en zachte kant in het proces met elkaar en sla bruggen voor samenwerking.

Zeker zo inspirerend vind ik het om samen met gebruikers te komen tot een door hen gedroomd eindresultaat. Bijvoorbeeld door middel van Mijn School, een speciaal door ons ontwikkeld proces voor de ontwikkeling van een schoolgebouw, een reis voor leerling en team, gericht op inspiratie en beleving. Het is daarbij voor mij een sport om meer uit een project te halen dan er aanvankelijk met de beperkt beschikbare middelen mogelijk leek.