Afstudeerder Onderwijs

Afstudeeropdracht

Onderzoek wat de effecten zijn van de ontwikkeling naar passend onderwijs op de ruimtebehoeften van onderwijsinstellingen

Wij zoeken talent met ambitie. Studenten van een wo-instelling die kennis en/of ervaring hebben met onderzoek naar voor de praktijk relevante thema’s. Talent dat wil groeien om bij de top van Nederland te horen. Wil jij groeien en ambities waarmaken? Misschien is deze opdracht wel iets voor jou.

Aanleiding

Vanuit de overheid worden scholen steeds vaker gevraagd om passend onderwijs te bieden; hiermee wil de overheid bereiken dat er voor alle kinderen een passende plek in het onderwijs is. Het uitgangspunt is dat een kind naar een gewone school gaat en dat hier extra hulp wordt geboden aan leerlingen die dat nodig hebben.

Onderzoeksonderwerp

Dit interessante vraagstuk combineert overheidsbeleid met demografische aspecten, de zorgvraag, onderwijs en de ruimtelijke omgeving. Er zal een koppeling gemaakt moeten worden tussen de maatschappelijke verandering in het (passend) onderwijs en de ruimtebehoefte die daarbij hoort.

Onderzoeksvragen (voorbeeld)

Welke ruimtebehoefte hebben scholen in het reguliere onderwijs bij de overstap naar passend onderwijs? Hoe verandert de zorgvraag en de daarbij behorende ruimtebehoefte voor speciaal onderwijs? (nu meer kinderen met een (milde) beperking op reguliere scholen blijven en meer kinderen met meervoudige beperking naar het speciaal onderwijs komen) Hoe gaat de vraag naar passend onderwijs en speciaal onderwijs zich de komende jaren ontwikkelen?

Wie zoeken wij?

Voor deze opdracht zijn wij op zoek naar een wo-student die hier graag zijn of haar afstudeeropdracht van wil maken. De student krijgt vrijheid in de manier waarop hij of zij dit vraagstuk wil aanvliegen en afkaderen. In samenwerking met een begeleider vanuit HEVO zal eerst het vraagstuk geconcretiseerd worden. Hierbij zullen de huidige ontwikkelingen in het onderwijs en de praktijkervaring van HEVO een rol spelen, maar zeker ook de interesses en motivatie van de student.

Over HEVO

Voor opdrachtgevers met complexe huisvestingsvraagstukken creëert HEVO bijzondere oplossingen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Onze adviseurs, projectleiders en projectmanagers behoren tot de top van Nederland. Drijfveren zijn betrokkenheid, creativiteit en het nemen van verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om zorginstellingen, onderwijsgebouwen of kantoorconcepten, wij helpen opdrachtgevers hun dromen en ambities waar te maken.

Meer info of solliciteren?

Voor meer informatie over deze opdracht kun je contact opnemen met Iris van de Craats, zie contactgegevens hieronder. Wil je solliciteren? Stuur dan een mail met cv en motivatie naar Marijke Schilder Spel: marijke.schilderspel@hevo.nl.

 

Bekijk andere vacatures

Iris van de Craats HEVO.jpg

Meer informatie over deze opdracht?

Neem dan contact op met:

Bel me terug