# # # #

Nieuwmarkt Zuid
Lichtenvoorde

Locatie
Lichtenvoorde
Status
Afgerond

Hedendaags winkelgebied Nieuwmarkt

Ten zuiden van de Markt van Lichtenvoorde is een nieuwe winkel- en woonomgeving gerealiseerd. Het door HevoFame gemaakte Masterplan Nieuwmarkt Zuid is verder uitgewerkt in een stedenbouwkundig en bouwkundig plan.

Opdrachtgever VOG Beheer B.V. benadert HevoFame om in partnership te komen tot een integrale visie en de realisatie van de voormalige ziekenhuislocatie in Lichtenvoorde. VOG beoogt met de ontwikkeling het hart van Lichtenvoorde aan de zuidkant fors uit te breiden met winkels en woningen voor diverse doelgroepen.

# # #

Subregionaal

Lichtenvoorde richt zich met zijn voorzieningen en winkels naast de lokale bevolking ook op de (nabijgelegen) regio. Om subregionaal een aantrekkelijke speler te blijven was een concentratie (herpositionering) van bestaande winkels en aanvullende m² noodzakelijk.

Haltermodel

Het kernwinkelcentrumgebied is opgespannen tussen twee plaatsen die worden gekenmerkt door een ruime parkeergelegenheid en één of enkele trekkers. In het noorden ligt de bestaande Albert Heijn en in het nieuw ontwikkelde deel Nieuwmarkt zijn twee supermarkten gerealiseerd.

De Leest

De nieuwe winkelstraat 'De Leest'  voegt zich op natuurlijke wijze in het stratenpatroon en geeft allure aan het centrum door een tweezijdige bewinkeling en een gevarieerd aanbod aan wonen op de verdieping. Tevens zijn de massa's zo geplaatst dat de routing van de bewoners en bezoekers altijd is gemarkeerd door accenten. Dit zorgt voor herkenning en oriëntatie.
 

lichtenvoorde-winkels11.jpg
lichtenvoorde-winkels9.jpg

Hulp nodig of meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug