# # #

Portier
Druten

Locatie
Druten
Status
Realisatiefase
Programma

44 sociale huurappartementen verdeeld over 4 bouwlagen

Kenmerkend

In Druten, nabij het gemeentehuis komt een nieuwe groene woonwijk. Het plan is de start van de groene loper, een route van groenzones en parken, tot aan de Waal. Binnen het plan heeft de studio van HevoFame voor VandeKlok Blok W ontworpen.

Opdrachtgever:
Van de Klok
 

Groene loper

In Druten, nabij het gemeentehuis komt een nieuwe groene woonwijk. Het plan is de start van de groene loper, een route van groenzones en parken, tot aan de Waal. Binnen het plan heeft de studio van HevoFame voor VandeKlok Blok W ontworpen, met een programma van 44 sociale huurappartementen verdeel over 4 bouwlagen.

Het gebouw moet een stevige positie innemen in het park, maar ook aan de kant van de parkeerplaats. Er is gekozen om het gehele gebouw uit dezelfde baksteen op te bouwen, de accenten worden aangezet met een andere kleur voeg of een ander metselverband. De kleurstelling van alles past in het ‘ton sur ton’ principe waarbij de kleuren complementair aan elkaar zijn. Ondanks dat elk appartement een eigen balkon heeft is het gebouw zo ontworpen dat mede door de accenten het niet direct duidelijk afleesbaar is waar de appartementen ophouden. Zo ontstaat een gebouw dat alle vier de zijden interessant maakt.

# #

Gemeenschappelijke binnentuin

De entree van Blok W in het park wordt aangeduid met een pergola, waardoor men op een natuurlijke manier de entree vindt. Eenmaal in het gebouw wordt het groene parkachtige doorgezet in een gemeenschappelijke binnentuin. In de binnentuin zijn een aantal bergingen met groene daken geplaatst om zo niet de hele begane grond op te offeren voor bergingen. Hierdoor zijn op de begane grond meer appartementen te maken, wat de alzijdigheid ten goede komt.

Naast Blok W heeft HevoFame ook de opdracht gekregen om voor de vrijgekomen gevel van het naastgelegen appartementencomplex dat aan het park ligt een nieuwe gevel te ontwerpen.

Teamleden betrokken bij dit project

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug