#

Jumbo
Zetten

Locatie
Zetten
Status
Afgerond
Programma

Kenmerkend

Project

Nieuwbouw Beschermd Wonen Tannhäuserstraat

Opdrachtgever

Riwis Zorg & Welzijn

Bouw

Plegt-Vos

In het kleinschalige centrum van Zetten is een uitbreiding van een Jumbo gerealiseerd. Het voormalige pand was te klein en om de uitbreiding te realiseren is er een naastgelegen woning en kavel opgekocht en gesloopt. Het bestaande pand bestond al uit een aantal aan elkaar geschakelde losse panden. De uitdaging in het ontwerp was om deze panden samen met de uitbreiding tot één geheel te smeden zonder de individuele uitstraling teniet te doen.

Ter plekke van de uitbreiding is de nieuwe entree gerealiseerd met daarboven een hoge imposante luifel, die de entree extra benadrukt. De dakrand van deze luifel met daaronder houten kolommen loopt over de gehele breedte van de hele winkel door waarmee de samenhang tussen de panden gevisualiseerd wordt.  

# #

De gevel van de bestaande panden krijgt tevens een esthetische opwaardering. Zo worden de bestaande puien geschilderd en wordt het metselwerk voorzien van een nieuwe bakstenen voorgevel die meer aansluit bij de kleurstelling van de uitbreiding. Zo vormen de uitbreiding en de bestaande panden een harmonieus geheel zonder de eigen identiteit te verliezen.

210521 04-5308 Jumbo Zetten 7.jpg

Hulp nodig of meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug