# # # #

Het Ronde Erf
Veenendaal

Locatie
Veenendaal
Status
Afgerond

Opdrachtgever:
De Hoge Dennen Holding B.V.

Project:
Ronde Erf, Veenendaal fasegericht wonen (Kwintes)

Omvang:
36 wooneenheden voor zorg

Planontwikkeling:
Arno Hoogeveen

Projectmanagement:
Berné Vulkers

Directievoering:
Wouter Dieters

Architect:
Huibers & Jarring

Jongeren met een ondersteuningsvraag vinden
woonplek boven winkelcentrum
het Ronde Erf

Kwintes biedt fasegericht wonen voor jongeren van 16 tot 26 jaar met een langdurige psychische of sociale kwetsbaarheid in het Ronde Erf te Veenendaal. HevoFame verzorgde de planontwikkeling, het projectmanagement, de directievoering en het kwaliteitstoezicht van het project met 36 wooneenheden voor opdrachtgever De Hoge Dennen Holding B.V. De ontwikkeling was onderdeel van de herontwikkeling van winkelcentrum Het Ronde Erf en een nieuwe inrichting van het openbaar gebied.

Fasegericht wonen voor jongeren

In het Ronde Erf krijgen de jongeren begeleiding en training bij wonen, werken en leren, om zo zelfstandig mogelijk te leven. Kwintes biedt hier fasegericht wonen. Bij een volgende persoonlijke ontwikkelingsfase verhuist een bewoner daadwerkelijk binnen het Ronde Erf. Juist voor deze jongeren is het daardoor duidelijk in welke fase ze zitten. Het uiteindelijke doel is zelfstandig wonen buiten het Ronde Erf.

Groepswonen

Groepswonen is de eerste fase voor de jongeren. Op de eerste etage zijn twee groepswoningen met ieder zes studioappartementen met eigen badkamer. De studio’s hebben geen kookgelegenheid. De bewoners koken gezamenlijk in de woonkamer als onderdeel van de activiteiten en trainingen.

Individueel wonen en ontmoeten

In de tweede fase wonen de jongeren in een volwaardig appartement op de tweede of derde etage en krijgen individuele begeleiding. Voor hen is op elke verdieping een huiskamer met keuken als ontmoetingsruimte ingericht.

Satellietwoningen zelfstandig dichtbij

In de laatste fase binnen Ronde Erf wonen de jongeren in satellietwoningen in het tegenover gelegen bouwblok. Zij krijgen daar begeleiding naar geheel zelfstandig wonen en hebben geen gezamenlijke huiskamer meer.

# # #
FAME Planontwikkeling - Ronde Erf Veenendaal - foto Pim Geerts - IMG_9091.jpg
FAME Planontwikkeling - Ronde Erf Veenendaal - foto Pim Geerts - IMG_9088.jpg
FAME Planontwikkeling - Ronde Erf Veenendaal - foto Pim Geerts - IMG_8963.jpg

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug