Coen Koenders

Architect

Er is respect voor elkaar, en er is ruimte voor input en eigen mening.
Coen Koenders

Het mooie ervan om als architect bij HevoFame te werken, is onder andere dat je bij het hele spectrum van de ontwikkeling van een project betrokken bent: van het ruimtelijk vertalen van een huisvestingsvisie tot het volledig ontwerpen, uitwerken en begeleiden van de plannen.

En wat we doen doet er toe, onder meer omdat we bij het maken van de plannen zo goed mogelijk denken vanuit de gebruiker. Bij bijvoorbeeld beschermd wonen is dit een bewoner met een intensieve zorgvraag, bij een winkelgebied is dit de consument en buurtbewoner. Dit doen we met een goed geoutilleerd integraal team, waarin ieder zijn rol vervult. Ik ben ook muzikant en voor mij voelt het als het samen spelen in een band, waarin iedereen goed op elkaar ingespeeld is.

Als architect mag ik onze visie vertalen naar mooie ontwerpen waar mensen, hoop ik, zoveel mogelijk tot hun recht komen. Ik vind een aantal dingen belangrijk in mijn werk. Voor mij is het echt een meerwaarde dat we in de zorg en woningbouw ontwikkelen en ontwerpen voor degenen met de kleine portemonnee. Daarnaast kijken we heel serieus naar de context: de omgeving, de mensen die er wonen, de (cultuur-)historie, de schaal, zodat de plannen waar we aan werken goed en als vanzelfsprekend landen op hun plek en goed verankerd zijn in deze aspecten.

Verder vind ik het belangrijk in een team van toegewijde collega’s die houden van wat ze doen. Bij HevoFame werken we in teamverband en daarin leeft het besef dat we elkaar hierin nodig hebben vanuit ieders eigen rol en talent. Er is respect voor elkaar en er is ruimte voor input en eigen mening. Ik ervaar veel ruimte voor het ontwikkelen van het eigen talent en kan daarmee groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Dit komt onder meer door het mentorprincipe: iedereen heeft een mentor, of je nu junior of senior bent, met de bedoeling elkaar in deze groei te stimuleren en te ondersteunen.

Publicaties van Coen Koenders

Geen publicaties om te tonen