# #

Tannhäuserstraat
Apeldoorn

Locatie
Apeldoorn
Status
Bouwfase
Programma

4 x 10 zelfstandige wooneenheden van circa 38m² GBO met op iedere verdieping een gezamenlijke buurtkamer en een beperkte hoeveelheid algemene ruimte

Kenmerkend

Project

Nieuwbouw Beschermd Wonen Tannhäuserstraat

Opdrachtgever

Riwis Zorg & Welzijn

Bouw

Plegt-Vos

Gewoon wonen voor mensen
met een psychische hulpvraag

Zorgorganisatie Riwis Zorg & Welzijn biedt al jaren begeleiding en huisvesting aan mensen met een psychische hulpvraag, zo ook aan de Tannhäuserstraat in Apeldoorn. Het bestaande gebouw voldeed in meerdere opzichten niet aan de eisen op het gebied van bewonerswensen, veranderende wet- en regelgeving en veranderende financieringsvormen. Ook was het bestaande gebouw technisch en energetisch verouderd en stond de zorgexploitatie onder druk.

HevoFame heeft in samenwerking met Riwis een nieuw woonconcept ontwikkeld voor ouderen met een psychische ondersteuningsvraag, maar de nieuwbouw is breder inzetbaar dan voor één doelgroep. In de nieuwbouw komen 4 x 10 zelfstandige wooneenheden van circa 38m² GBO met op iedere verdieping een gezamenlijke buurtkamer en een beperkte hoeveelheid algemene ruimte. Mensen die beschermd wonen bij Riwis krijgen voor een korte (of lange) periode begeleiding en worden waar mogelijk getraind om straks weer zelfstandig(er) te kunnen wonen. Huisvesting is daaraan ondersteunend.

# #

Architectuur en stedenbouw

De locatie is gelegen aan de Tannhauserstraat. Aan de voorzijde bevindt zich een brede groene zone waar een grote wadi gelegen is. Aan de noordzijde bevindt zich het parkeren dat aansluit bij de huidige ontsluiting van de naastgelegen bebouwing. 
Het gebouw sluit in korrelgrootte aan bij de naastgelegen bebouwing en vormt het hoekpunt van de groene structuur van de wijk. Aan de straatzijde bevindt zich op de kop van het gebouw de entree van het gebouw. Aan de andere zijde bevinden zich de grote balkons van waaruit er fraai uitzicht is op de vijver en het tegenovergelegen winkelcentrum Anklaar. Qua architectuur en materialisatie sluit het gebouw zich aan bij de naastgelegen gebouwen. Hierdoor vormen ze een samenhangend geheel met de omgeving.

tannhauserstraat.svg

Hulp nodig of meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug