Menu

Pim Bressers MSc

Adviseur

pim.bressers@hevo.nl

Samenwerken aan een duurzame (maatschappelijke) toekomst.

Als economisch geograaf ben ik opgeleid om ruimtelijke ontwikkelingen te analyseren en verbanden te leggen met als doel de grotere context te begrijpen en deze ontwikkelingen te overzien. Het adviseren van de diverse stakeholders met betrekking tot de ruimtelijke ontwikkelingen speelt hierbij een belangrijke rol. Gedurende de master Economische geografie zijn het vooral de vastgoedvraagstukken geweest die mij het meest geïnteresseerd hebben; de stap naar een van de meest toonaangevende huisvestingsadvies-/bouwmanagementbureaus was voor mij dan ook een logische stap.

Het gevoel voor maatschappelijk belang dat bij HEVO heerst spreekt mij in het bijzonder aan.

We bouwen en werken met onze opdrachtgevers en de uiteindelijke gebruikers van gebouwen letterlijk aan de (maatschappelijke) toekomst van Nederland. Waarbij ook duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Door als adviseur direct bij het primaire proces van het project betrokken te zijn kunnen we ook meteen starten met het in kaart brengen van het daadwerkelijke vraagstuk. Goed luisteren naar de verschillende stakeholders, belangen en ervaringen is daarbij onmisbaar.

Als aanvulling hierop breng ik ruim 5 jaar ‘hands-on’ ervaring in het maatschappelijk domein mee; dit als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs op diverse scholen in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch. Door deze praktische ervaring kan ik mezelf verplaatsen in de gebruiker en als adviseur vroegtijdig aansturen op het stroomlijnen van het proces. Daarbij kan ik mezelf, door deze praktische ervaring, goed verplaatsen in de visies en gemoedstoestand van degenen die het gebouw uiteindelijk daadwerkelijk gaan gebruiken. Het is naar mijn mening van groot belang naar deze visies te luisteren en dit mee te nemen in de uiteindelijke advisering. Dit zodat een project niet enkel op papier mooi is maar uiteindelijk ook naar ieders tevredenheid opgeleverd kan worden.

Mijn speerpunten zijn: samenwerken, open communicatie, onderling vertrouwen en een ‘hands-on’ doortastende aanpak.

Wapenfeiten van Pim