14 juni 2023

Het streven is om een nieuwe indoor en outdoor faciliteit te creëren met een (EU) regionale uitstraling, waar verschillende disciplines samenkomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door HEVO (vertegenwoordigd door Mireille Uhlenbusch) en WOOD&APPLES (vertegenwoordigd door Koen Houtappels).

De eerste resultaten zijn inmiddels gepresenteerd, onder andere tijdens een workshop over 'de toekomst van urban playgrounds' met behulp van een interactieve sessie. Deze bijeenkomst was bijzonder inspirerend, waarbij de deelnemers een ongelooflijke energie uitstraalden en blijk gaven van buitengewone kwaliteit, immense trots en ongekende ambities hebben voor de toekomst van de urban playground. We zijn trots en vereerd dat we de gelegenheid hebben om samen met hen aan de slag te gaan.

De urban playground zal een breed scala aan sportieve, creatieve en culturele activiteiten omvatten, waaronder een professionele skatehal, BMX, dans, spoken word, rap en freerunning. In Venlo bevindt zich een schat aan talent, en deze nieuwe locatie zal dienen als een broedplaats om dit talent te bundelen en te versterken. Het biedt als het ware een vooruitblik op de toekomst, waarin persoonlijke groei en professionele ontwikkeling voor talent mogelijk worden gemaakt, en waar samenwerking leidt tot een verhoogde meerwaarde en aanbod.

De uiteindelijke rapportage wordt verwacht in oktober 2023. In de haalbaarheidsstudie worden de investerings- en exploitatiemogelijkheden voor verschillende locaties en samenwerkingsvormen onderzocht en met elkaar vergeleken. Op basis van de rapportage kunnen het Platform Street Culture Venlo, de gemeente en andere betrokkenen in het najaar van 2023 concrete beslissingen nemen. 

Wij (HEVO en WOOD&APPLES) werken de komende periode aan de ontwikkeling van dit veelbelovende concept en aan het creëren van een duurzame, toekomstbestendige huisvesting voor de urban partners in Venlo.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug