Menu

Nieuwbouw zorgappartementen en seniorenwoningen

Elisabethsdael en Vinckenrode Boxtel

Op een steenworp afstand van het centrum van Boxtel was voorheen het Woon-zorgcentrum Emmaus gevestigd. Om aan de huidige wensen en eisen aan de zorg te kunnen voldoen, was nieuwbouw noodzakelijk. De nieuwbouw vervangt het bestaande verzorgingshuis op dezelfde locatie.

Opdrachtgever
Zorggroep Elde

Projectomvang
€ 13.600.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
16.000 m²

Ingebruikname
2011

Architect
Architektenburo Snijders & Van Stekelenburg, Boxtel

Elisabethsdael en Vinckenrode in Boxtel zijn wooneenheden met zorg, bestemd voor ouderen. Elisabethsdael bestaat uit 26 intramurale verzorgingsplaatsen en algemene voorzieningen zoals een multifunctionele recreatie- en ontmoetingsruimte in de vorm van een recreatiezaal en een restaurant/café, kantoorfunctie met ondersteunende functies en commerciële zorggerelateerde ruimten zoals een kapsalon.
Vinckenrode bestaat uit 5 groepswoningen met ruimte voor psychogeriatrische bewoners, verpleegplaatsen en intramurale verzorgingsplaatsen en 57 sociale huurappartementen.

Wij waren als risicodragend projectmanager bij de nieuwbouw betrokken.

Het nieuwe complex is helemaal afgestemd op de hedendaagse zorg. Er is veel aandacht voor technologische hulpmiddelen om het verblijf voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Fotografie: Thea van den Heuvel
William Verploegen

Wilt u meer weten over dit project?

Neem dan contact op met William Verploegen, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's