28 maart 2024

Elk bedrijf en elk individu heeft andere eisen voor zijn ideale kantoorruimte. De analyse van de organisatie, haar gebruikers en merkidentiteit om een geschikte indeling van benodigde faciliteiten te bepalen is belangrijk. De vier fundamentele functies die HEVO altijd ziet terug komen zijn: Cocreatie, Ontmoeten, Concentratie en Overleggen (COCO).

Verandering in kantoorgebruik

De manier waarop kantoren worden gebruikt is fundamenteel veranderd. Hybride en activiteit­gerelateerd werken winnen aan populariteit, met een specifieke keuze van werkplekken door werknemers. De traditionele kantoortuin maakt plaats voor nieuwe indelingen, en ook de mobiliteitspatronen zijn veranderd, zowel in de verdeling kantoor-thuis of elders, als tijdens een dag op kantoor. Hoewel soms gesuggereerd wordt dat werken uitsluitend thuis of op kantoor plaatsvindt, zien we in de praktijk een combinatie van beide. Het kantoor moet deze veranderende dynamiek ondersteunen.

COCO-kantoor

Een ideaal kantoor dient ruimte te bieden aan de kernactiviteiten: Cocreatie, Ontmoeten, Concentratie en Overleggen, oftewel het COCO-principe. Het ontwerp van het kantoor moet een evenwichtige verdeling tussen rumoer, ruis en rust faciliteren, door de ruimten slim te organiseren in zones.

Betrokkenheid door ontmoeting

De mogelijkheid om te ontmoeten binnen een kantoor is cruciaal. Werken op afstand kan leiden tot minder verbinding met de organisatie en collega's, wat nadelig is voor de bedrijfsvoering en het langetermijnsucces.

Het is tijd voor organisaties om nu fundamentele vragen te stellen over wie ze zijn en wat de impact daarvan is op hun huisvesting. Willem Adriaanssen

Identiteit en binding

Een kantoor met een dynamische sfeer en een uitstraling passend bij de identiteit verhoogt de werktevredenheid en versterkt de verbinding met de organisatie. Dit is vooral belangrijk voor het aantrekken van nieuw talent. De uitstraling en de sfeer van het kantoor moeten de merkidentiteit weerspiegelen.

Innovatie vraagt om inspiratie

Voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën zijn inspirerende ruimten nodig waar teams creatief kunnen samenwerken en 'out of the box' kunnen denken. Deze ruimten moeten zowel visueel als functioneel stimulerend zijn.

Diverse overlegmogelijkheden

Het creëren van de juiste mix van overlegplekken, afgestemd op verschillende behoeften en groepsgroottes, vereist aandacht. De keuze hangt af van de organisatie, de werkcontext en persoonlijke voorkeuren.

Optimale mix van faciliteiten

Wat hebben mensen nodig om op een prettige manier hun werk te kunnen doen, zonder akoestische of visuele verstoringen? Het ideale kantoor beschikt over de juiste mix aan faciliteiten, waarbij open en afgesloten ruimten op een natuurlijke manier meanderen. Daardoor ontstaan plekken met verschillende kenmerken die voor elk wat wils bieden. Uiteraard uitgevoerd als een smart office, waarbij het reserveren van werkplekken, overlegruimten en parkeerplekken standaard is en er inzicht is in de klimaatcondities van ruimten.

Zet vandaag nog de stap naar een dynamisch kantoor: ontdek de kracht van COCO voor een ruimte waar creativiteit en samenwerking bloeien.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug