4 juli 2019

Samenwerkingsverband ontwerpt nieuwbouw Weener XL

Persbericht Weener XL

Het Bossche samenwerkingsverband HEVO/Tarra/Buro Kade/MTD/RA infra/BPEM/Archimedes gaat onder leiding van HEVO de nieuwbouw voor Weener XL ontwerpen. We hebben hen hiervoor opdracht gegeven. Na het doorlopen van de Europese aanbestedingsprocedure is deze combinatie als beste uit de bus gekomen.

actueelbericht_weener_xl.jpg

Wethouder Huib van Olden (Werk en inkomen): ‘We zijn weer een stap verder. Voor de nieuwe locatie van Weener XL staat een duurzaam en een gastvrij gebouw voor onze inwoners en medewerkers hoog in het vaandel. Wij vinden dit terug bij deze partijen. Zij zijn de juiste samenwerkingspartner om dit te realiseren. We kijken uit naar de samenwerking.’

Ewoud van der Sluis (directievoorzitter HEVO): ‘Wij als HEVO redeneren ook vanuit de mensen. We zijn blij dat we in het Bossche iets van betekenis kunnen zijn.’ 

Het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg wordt de locatie van het nieuwbouwproject. In mei 2019 heeft de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch besloten tot herhuisvesting van Weener XL. Ook is er destijds een voorbereidings- en bouwkrediet gegeven. 

De nieuwbouw van Weener XL bestaat uit kantoren, productiehallen, een magazijn en ondersteunende gebouwfaciliteiten. De oppervlakte wordt circa 14.000 m².

De ontwerpwerkzaamheden lopen door tot in de eerste maanden van 2020. Daarna gaat de bouw starten. De selectie van de aannemer start binnenkort.

In de media

Artikel in Brabants Dagblad: Bouwcombinatie uitverkoren voor nieuwbouw WeenerXL in Den Bosch

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug