6 november 2020

Vanwege de coronasituatie waren we dit jaar genoodzaakt om de dialoog op een digitale manier te organiseren. Desondanks kijken wij terug op een zeer succesvolle editie waarin bestuurders van Friesland tot Zeeuws-Vlaanderen, Limburg en het westen van het land met elkaar in dialoog zijn gegaan.

Steven van Nispen (VO Zeeuws-Vlaanderen) heeft ons meegenomen in de moeilijkheden, uitdagingen én kansen die zijn regio (Zeeuws-Vlaanderen) het onderwijs aldaar biedt. Een inspirerend verhaal met volop ideeën en mogelijkheden die ook op andere plekken in het land goed toepasbaar kunnen zijn.

Vervolgens heeft Han Elbers (Alliantie VO) ons meegenomen in een persoonlijke spiegeling op de coronasituatie. Wat komt er als bestuurder op je af, wat wordt er van je verwacht en hoe ga je daar mee om. Is er ruimte voor gevoel en onzekerheid? Dit heeft geresulteerd in een zeer boeiende dialoog met de andere bestuurders waarin (persoonlijke) ervaringen, verhalen en tips uitgewisseld konden worden.

Tussen de hoofdthema’s in heeft Gerhard Jacobs de aanwezigen meegenomen in enkele van de actualiteiten zoals de komende wetswijziging Onderwijshuisvesting, de gepubliceerde Routekaarten Klimaatakkoord en de aanpassing van de Specifieke Uitkering Doorbouwplan Scholen (SUDS) naar aanleiding van het onderzoek ‘Ventilatie Schoolgebouwen’.

Een speciaal woord van dank aan onze gastsprekers Steven van Nispen en Han Elbers voor hun zeer inhoudelijke en inspiratievolle inbreng. Alle andere bestuurders dank voor hun aanwezigheid en we zien/spreken elkaar graag weer tijdens het volgende VO-dialoog, of natuurlijk eerder.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug