Menu

Coronaproof kantoor met HEVO Smart Workplace

Het thuiswerken leidt tot andere inzichten over werken en verandert de betekenis en functie van het kantoor zoals we het kennen van voor de coronacrisis. Ongewijzigd blijft dat het belang van het welzijn van medewerkers voorop staat. Mensen die zich goed voelen in de werkomgeving en goed gefaciliteerd worden zijn gezonder en productiever.

Door de coronacrisis is de aandacht voor het welzijn van medewerkers en het binnenklimaat sterk gegroeid. En het 1,5 m-kantoorconcept geeft een extra druk op de werkplekken.

Medewerkers willen er op vertrouwen dat het binnenklimaat in orde is en dat er een werkplek beschikbaar is, veilig en schoon. De werkgever wil graag weten of medewerkers nog tevreden zijn en goed hun werk kunnen uitvoeren.

De HEVO Smart Workplace-aanpak voor een Happy Healthy Office is een effectief instrument.

Reserveren werkplek

Realtime inzicht bezetting

Medewerkers kunnen per dagdeel een werkplek reserveren in het kantoor, waarbij inzichtelijk is of er nog plaatsen beschikbaar zijn en wat een geschikt moment is om naar kantoor te komen. Hiermee wordt onnodig reizen naar én te veel medewerkers op kantoor voorkomen. Desgewenst kan dit per afdeling of groep geregeld worden als de capaciteit van het kantoor dit vereist.

Door middel van sensortechnologie wordt inzicht verkregen in het gebruik van de werkplekken en -ruimten. Het percentage no-show wordt hierdoor beperkt. Optioneel is het mogelijk om werkplekken pas weer vrij te geven voor nieuwe boekingen nadat de schoonmaak deze heeft vrijgegeven. De werkgever krijgt inzicht in de tevredenheid van uw medewerkers over de werkomstandigheden. Daardoor kunnen tijdig maatregelen worden getroffen als de omstandigheden niet voldoende zijn om goed te kunnen functioneren. Het primaire proces moet immers zo goed mogelijk doorgaan.

Monitoring binnenklimaat

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat ventileren een belangrijk onderdeel is in het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Het is daarom juist nu extra belangrijk dat er altijd inzicht is in de kwaliteit van het binnenmilieu, zodat er extra geventileerd kan worden wanneer dit nodig is. Door middel van sensortechnologie is het mogelijk het binnenklimaat te monitoren en daardoor ook te optimaliseren. Het biedt medewerkers vertrouwen dat zij op een veilige manier in hun kantooromgeving kunnen werken.

SMART WORKPLACE

Samen met onze softwarepartner PROCOS Group (Safe@Work) en technologiepartner Iotta heeft HEVO de Smart Workplace-aanpak ontwikkeld.

De voordelen zijn:

 1. Medewerkers kunnen zelf eenvoudig een werkplek reserveren, zodat onnodig naar kantoor reizen wordt voorkomen.
 2. Realtime inzicht in de bezetting, het gebruik van de kantooromgeving en analysemogelijkheden via het dashboard.
 3. Realtime inzicht in de gezondheid van de kantooromgeving (en daarmee het welzijn van medewerkers) en analysemogelijkheden via het dashboard (hierdoor ook inzicht in de technische prestaties van het gebouw).
 4. Inzicht in de tevredenheid van de gebruikers over de kantooromgeving inclusief advies over bijsturing en verbetermogelijkheden.
 5. Betaalbaar systeem (ook geschikt voor kleinere kantoren).
 6. Geen investeringskosten, alleen abonnementskosten.
 7. Geen zorgen over het beheer van het systeem, dit wordt compleet verzorgd.
 8. Draadloos systeem van sensoren (snel overal te plaatsen, geen bedrading, flexibel aanpasbaar).
 9. AVG-proof systeem (geen persoonsgerelateerde informatie).
 10. ICT-onafhankelijk systeem (geen interferentie met ICT-netwerk organisatie).
 11. Veilige dataopslag, zonder commerciële doeleinden.
 12. Onafhankelijk van de installaties en het gebouwbeheersysteem. Daardoor zowel toepasbaar in huur- als eigendomskantoren.


BEGELEIDING DOOR EXPERTS

Dit systeem en hoe het werkt kunnen we gemakkelijk en praktisch presenteren, aangezien ons kantoor is ingericht als een smart office - smart workplace.
Via Microsoft Teams kunnen we digitaal presenteren, of u kunt ons kantoor in ’s-Hertogenbosch bezoeken (na 20 mei 2020).

De ontwikkelingen rondom dit thema zullen de komende maanden snel gaan, waardoor de functionaliteiten en integratie van systemen zich blijven ontwikkelen.
De realisatie wordt ingepland na definitieve offerte en op basis van beschikbaarheid van hardware.

OOK INTERESSANT

Willem Adriaanssen

Meer weten over de HEVO Smart Workplace- aanpak?

Neem dan contact op met Willem Adriaanssen, telefoon 073 6 409 409