
Al meer dan 25 jaar raak ik geïnspireerd door de onverwachte, nieuwe vraagstukken waar onze opdrachtgevers in de publieke en private sector mee te maken krijgen. Ik verken graag de ongebaande paden en leg verbindingen tussen verschillende disciplines om vraagstukken op een vernieuwende manier op te lossen.
De verantwoordelijkheid die ik voor mijn werk voel en draag is groot, omdat mijn werk de omgeving raakt van mensen die duurzaam en gezond willen leren, werken en wonen. Deze grote verantwoordelijkheid voel ik ook bij mijn opdrachtgevers: bestuurders werkzaam bij universiteiten, in het beroepsonderwijs en bij gemeenten, culturele en financiële instellingen. Stuk voor stuk bevlogen en maatschappelijk betrokken mensen die zich meer dan 100% inzetten voor hun werk. En wat ik van hen vaak hoor: ze willen voorzieningen realiseren die waarde toevoegen, die écht werken, voor een reële prijs én zonder zorgen.
Trots ben ik op mijn collega’s. Ze zijn flexibel, kennis- en vindingrijk. Het is plezierig samenwerken.
De kwaliteit van de leef- en werkomgeving is voor mij een ander belangrijk punt. Ik voel mij medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het klimaatakkoord en het creëren van een gezonde werkplek. Waar ik kan, lever ik mijn bijdrage.
Het hebben van geduld is een eigenschap die in mijn werk noodzakelijk is. Het antwoord op complexe vraagstukken ligt immers zelden voor de hand. Besluitvorming moet ‘rijpen’. Ik neem de tijd om vertrouwen op te bouwen met alle belanghebbenden. Op die manier bereiken we draagvlak in projecten waardoor we echte stappen voorwaarts kunnen zetten.
Met een scherp oog voor belangen zorg ik voor breed gedragen resultaten.
Publicaties van Michiel Otto

Renovatie en transformatie: de trends en ontwikkelingen
Welke trends en ontwikkelingen op het gebied van renovatie en transformatie komen we tegen op weg naar de toekomst? Met deze vraag in het achterhoofd interviewden de cursisten van de NRP Academie een visionair uit hun netwerk. Lees hier de bijdrage van HEVO.
Gemeentehuis Krimpenerwaard: energieneutraal en circulair
De gemeente Krimpenerwaard bereidt de bouw voor van een nieuw, duurzaam gemeentehuis dat volledig energieneutraal is (nul-op-de-meter).
Begrotingstekorten gemeenten vanaf 2026
Uit onderzoek blijkt dat gemeenten gezamenlijk een begrotingstekort van 600 miljoen euro voor het jaar 2026 verwachten. Om gemeenten te ondersteunen bij deze uitdaging, kan HEVO waardevolle ondersteuning bieden.
MFA’s: impuls voor vitale wijken, dorpen en kernen
In Nederland groeit de behoefte aan gemeenschapszin. MFA’s bieden plek voor gezamenlijke activiteiten die de gemeenschapszin bevorderen. Hoog tijd voor een toelichting op de bijdrage die MFA’s kunnen leveren aan vitale gemeenschappen.
Het huis voor de stad draagt bij aan een vitale stadskern
Michiel Otto geeft een inspirerende lezing over de transformatie van het traditionele gemeentehuis naar het concept ‘Huis voor de Stad’ tijdens de Provada op dinsdag 13 juni 2023.- ← Vorige
- 1 (huidige)
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende →