Zwembad van de Toekomst Oss

Locatie
Oss
Status
In ontwikkeling
Programma

Nieuwbouw recreatief golfslagbad met berenbaden, een doelgroepenbad, een instructiebad, wellnesruimte en een wedstrijdbad

Kenmerkend

Duurzaam, toekomstgericht en financieel verantwoord

De gemeente Oss werkt aan een plan voor een nieuw, modern en duurzaam zwembad waar plaats is voor recreatief zwemmen, zwemles, wedstrijdzwemmen en meer. Dit in samenwerking met het Golfbad, om de integrale toekomstvisie te realiseren. Het recreatieve gedeelte van het Golfbad, met de ‘berenbaden’, is uniek in de markt en biedt gezinnen met jonge kinderen een bijzondere ervaring.

Nieuw, modern en duurzaam zwembad waar plaats is voor recreatief zwemmen, zwemles, wedstrijd­zwemmen en meer.

Aanleiding

Het Golfbad Oss is in 2004 verzelfstandigd, met een jaarlijkse budgetsubsidie van de gemeente Oss. De huisvesting is toe aan vernieuwing, waarbij het doel is om een breed aanbod, efficiënte en flexibele inrichting, redelijke prijsniveaus en een duurzame accommodatie te realiseren.

Nieuwbouw 

De gemeente Oss, als opdrachtgever, heeft de intentie om een integrale bouwteam-overeenkomst aan te gaan volgens de UAV-GC 2005 voor het volledige ontwerp, de realisatie en het technisch onderhoud voor 2 jaar (Design-Build-Maintain) van het Golfbad in Oss. De werkzaamheden omvatten het gehele gebouw met bijbehorende installaties, zwembadinstallaties, vaste inrichting (zoals berenbaden, glijbanen, balies, kluisjes etc.) en het buitenterrein (inclusief groenvoorzieningen en parkeer­gelegenheid). Het nieuwe gebouw moet zorgvuldig worden geïntegreerd in de omgeving met een functioneel en aantrekkelijk terreinontwerp. De inrichting van het gebouw moet een sfeer en functionaliteit hebben die aansluit op zowel sporters als recreanten en gezinnen met jonge kinderen. De uitstraling en branding van het Golfbad zijn essentieel en worden vormgegeven aan de hand van het thema ‘The Pacific Dream’ en ‘Beer Dobber’. Hierbij wordt een unieke zintuiglijke beleving gecreëerd met behulp van lichteffecten, muziek, tropische temperaturen, sferen, geuren, tast en smaak. Dit gedeelte van het bad is bedoeld voor langdurig verblijf, waarbij bezoekers rondom de berenbaden kunnen ontspannen en eten en drinken.

HEVO Zwembad van de Toekomst Oss 1.jpg

Het Golfbad is een groot zwembad met een speciale configuratie.

HEVO Zwembad van de Toekomst Oss 2.png

Multifunctioneel zwembad

De belangrijkste onderdelen van het multifunctionele zwembad zijn als volgt:

  • Recreatief golfslagbad (vrije vorm van ongeveer 30 x 15 m).
  • Berenbaden (300 m²).
  • Doelgroepenbad (20 x 12,5 m).
  • Lesbad (25 x 15 m).
  • Wedstrijdbad (25 x 21 m).
  • Wellnessruimte met onder andere een bubbelbad.
HEVO Zwembad van de Toekomst Oss 3.png

Selectie van het beste integraal bouwteam

De nieuwbouw wordt georganiseerd met een UAV-GC-overeenkomst voor Design-Build-Maintain (DBM). De aanbesteding wordt op een dusdanige manier georganiseerd dat het beste team wordt gecontracteerd voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van het project, binnen een vooraf vastgesteld en bekend budget. Het ontwerpen en realiseren van de recreatieve voorzieningen maakt deel uit van dit budget. Het team wordt geselecteerd tijdens de gunningsfase op basis van aspecten zoals visie op de opdracht, Plan van Aanpak (voor ontwerpfase, bouwfase en onderhoudsfase), risicobeheersing etc. De selectie wordt dus niet gebaseerd op een tijdens de aanbesteding te maken ontwerp, maar is vergelijkbaar met de selectie van een integraal ontwerpteam of een ‘bouwteam’. Zie verder via TenderNed.

Momenteel bevindt het project zich aan het einde van de definitiefase en wordt het ruimtelijk functioneel en technisch Programma van Eisen afgerond. De aanbesteding is gestart met de selectiefase.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug