HEVO Jean-Marc Vloemans.jpg
Jean-Marc Vloemans
Senior adviseur Expertisecentrum

Als senior adviseur/projectmanager wil ik mijn kennis en ervaring graag delen met opdrachtgevers en andere betrokken partijen. Ik heb in verschillende rollen op proces en inhoud (onder andere duurzaamheid, gebouwtechnologie en TCO) mijn bijdrage geleverd aan diverse soorten projecten.

Voor mij ligt de uitdaging in het leggen van de puzzel. De zoektocht, het vinden en het krijgen van het complete plaatje.

Door mijn werkervaring, opgedaan in de afgelopen 33 jaar, en de opgebouwde kennis kan ik vanuit de rol als adviseur én projectmanager de verbindingen leggen tussen de verschillende disciplines en betrokken partijen en kan ik de behoeften op elkaar afstemmen. Het geeft zoveel voldoening wanneer ik van de soms complexe abstracte doelstellingen van een opdrachtgever een vertaling kan maken naar duurzame uitgangspunten voor de nieuwe huisvesting

Ik vind het altijd plezierig om in de ontwerpfase van een project samen met het ontwerpteam te ontdekken op welke manier een project vorm gaat krijgen. Oog voor elkaars belangen en de belangen van een opdrachtgever zijn dan zaken die met een juiste balans tot de meest verrassende oplossingen kunnen leiden. Ondernemerschap, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid zijn eigenschappen die bij mij horen. 

Creativiteit en voorstellingsvermogen leiden vaak tot de mooiste resultaten.

Publicaties van Jean-Marc Vloemans

#

Netcongestie

Het elektriciteitsnet kan last hebben van ‘filevorming’. Dit noemen we congestie. Er is sprake van congestie wanneer de behoefte om elektriciteit te verplaatsen (transport­capaciteit) groter is dan dat het elektriciteitsnetwerk aankan.
#

Top 10 trends en ontwikkelingen van duurzame kantoren en bedrijfsgebouwen

Wat zijn de trends en ontwikkelingen bij duurzame kantoren en bedrijfsgebouwen? Een overzicht van de top 10.
#

Een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw

Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw.
#

Whitepaper onderhoudsmanagement huisvesting

Efficiënt onderhoud is essentieel om gebouwen optimaal te laten functioneren tegen minimale kosten. Dit vereist een integrale aanpak en een langetermijnplanning.
#

Klimaatadaptief bouwen: risico’s beheersen, kansen benutten

We moeten ons voorbereiden op de klimaatverandering door klimaatadaptief te bouwen. En dat gaat verder dan de gevel van een gebouw.
#

Aeres Hogeschool wordt een WELL-gecertificeerde school

Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw.
#

Woonservicezone ontwikkelen? Doe het samen!

Zorgeloos wonen in je vertrouwde woonomgeving, met de zorg die nodig is.
#

Verduurzamen zorgvastgoed: is de WKO-installatie de juiste oplossing

Zaak is om alle, veelal complexe, factoren goed in kaart te brengen om zo voor de juiste oplossing te kunnen kiezen. Inzicht in de mogelijkheden, kansen en valkuilen.