Jean-Marc Vloemans HEVO.jpg
Jean-Marc Vloemans
Senior adviseur Expertisecentrum

Als senior adviseur/projectmanager wil ik mijn kennis en ervaring graag delen met opdrachtgevers en andere betrokken partijen. Ik heb in verschillende rollen op proces en inhoud (onder andere duurzaamheid, gebouwtechnologie en TCO) mijn bijdrage geleverd aan diverse soorten projecten.

Voor mij ligt de uitdaging in het leggen van de puzzel. De zoektocht, het vinden en het krijgen van het complete plaatje.

Door mijn werkervaring, opgedaan in de afgelopen 33 jaar, en de opgebouwde kennis kan ik vanuit de rol als adviseur én projectmanager de verbindingen leggen tussen de verschillende disciplines en betrokken partijen en kan ik de behoeften op elkaar afstemmen. Het geeft zoveel voldoening wanneer ik van de soms complexe abstracte doelstellingen van een opdrachtgever een vertaling kan maken naar duurzame uitgangspunten voor de nieuwe huisvesting

Ik vind het altijd plezierig om in de ontwerpfase van een project samen met het ontwerpteam te ontdekken op welke manier een project vorm gaat krijgen. Oog voor elkaars belangen en de belangen van een opdrachtgever zijn dan zaken die met een juiste balans tot de meest verrassende oplossingen kunnen leiden. Ondernemerschap, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid zijn eigenschappen die bij mij horen. 

Creativiteit en voorstellingsvermogen leiden vaak tot de mooiste resultaten.

Publicaties van Jean-Marc Vloemans

#

Een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw

Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw.
#

Whitepaper onderhoud en energiemanagement

Deze whitepaper geeft inzicht in de beheerorganisatievormen voor onderhoud/exploitatie en helpt u in het keuzeproces voor een van de vormen.
#

Klimaatadaptief bouwen: risico’s beheersen, kansen benutten

We moeten ons voorbereiden op de klimaatverandering door klimaatadaptief te bouwen. En dat gaat verder dan de gevel van een gebouw.
#

Top 10 trends en ontwikkelingen van duurzame kantoren en bedrijfsgebouwen

Kantoren van de toekomst zijn duurzaam, gezond én groen. De kabinetsdoelstelling om minder CO2 uit te stoten heeft voor bedrijfs- en kantooreigenaren grote gevolgen. Om te voldoen aan de wet moeten zij hun kantoren verduurzamen.
#

Aeres Hogeschool wordt een WELL-gecertificeerde school

Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw.
#

Woonservicezone ontwikkelen? Doe het samen!

Zorgeloos wonen in je vertrouwde woonomgeving, met de zorg die nodig is.
#

Verduurzamen zorgvastgoed: is de WKO-installatie de juiste oplossing

Zaak is om alle, veelal complexe, factoren goed in kaart te brengen om zo voor de juiste oplossing te kunnen kiezen. Inzicht in de mogelijkheden, kansen en valkuilen.