Menu

Zorghuisvesting gecombineerd met maatschappelijke integratie

Artillerie/Paardenmarkt Delft

De nieuwe huisvesting van Stichting Ipse de Bruggen in Delft moest kleinschalige en persoonlijke zorg aan mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maken. Bovendien moest het pand bijdragen aan een voor de cliƫnten betekenisvolle plek in de samenleving.

Opdrachtgever
Stichting Ipse de Bruggen Nootdorp

Rol HEVO
Opstellen huisvestingsplan, projectmanager, verantwoordelijk voor investeringskosten, afzetrisico en realisatie

Stichtingskosten inclusief btw
€ 17.600.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
10.000 m²

Oplevering/ingebruikname
Juni 2006

Architect
Mas Architectuur bv Rotterdam

Integratie

Wij formuleerden een plan waarin huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking gecombineerd is met maatschappelijke integratie. In het plan is wonen voor niet-gehandicapten gekoppeld aan wonen, werken en leven voor cliënten van Stichting Ipse de Bruggen. Als integraal projectmanager hebben wij zowel de investeringskosten als het afzetrisico voor onze rekening genomen. Tevens waren wij verantwoordelijk voor de realisatie van het project binnen het beschikbare budget.

Multifunctioneel

De voormalige Artilleriekazerne is omgevormd tot een multifunctioneel woon- en zorgcomplex met zelfstandige woonzorgeenheden, koopappartementen, een kinderdienstencentrum met therapiezwembad, een dagactiviteitencentrum voor ouderen, een poliklinisch adviescentrum, een regulier kinderdagverblijf en een parkeergarage. In dit project is nauw samengewerkt met gemeente, de bouwprocespartners, de gebruikers en de bewoners.

Francis Pelders

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Francis Pelders, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's