2 december 2021

Wij wensen alle medewerkers, bestuur en bewoners van Zorginstelling Reinaerde veel succes en geluk in hun nieuwe gebouw!

De bewoners gaan hier zo zelfstandig mogelijk wonen, met ondersteuning en zorg waar dat nodig is. Die begeleiding is 24/7 aanwezig. Daarnaast zijn er gemeen­schappelijke woonkamers waar bewoners samen activiteiten kunnen ondernemen. Het ontwerp van het gebouw is flexibel, zodat het ook in de toekomst geschikt is voor verschillende mensen met verschillende zorg- en/of ondersteunings­vragen. Het gebouw kan eenvoudig van functie veranderen, door toepassing van flexibele wanden.

Planontwikkeling

Woningcorporatie GroenWest, zorgorganisatie Reinaerde en HEVO hebben samengewerkt op het gebied van de ontwikkeling, realisatie en het gebruik van dit nieuwe woongebouw in Utrecht. De gemeente Utrecht heeft medio 2018 een selectie (tender) uitgeschreven voor de ontwikkeling van deze maatschappelijke kavel. HEVO heeft deze tender gewonnen en in het kader van de realisatie is een grondovereenkomst gesloten met de gemeente Utrecht en is de grond doorgeleverd aan GroenWest. Met GroenWest is een turnkey-overeenkomst gesloten voor de risicodragende planontwikkeling en realisatie van het project.

Circulair en duurzaam

Het gebouw is circulair ontworpen en gerealiseerd. Bij het ontwerp is al rekening gehouden met ‘hergebruik’ na de levensduur van het gebouw. Alle materialen en elementen zijn zoveel mogelijk losgekoppeld, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook zijn er, door een doordachte plaatsing van de keukens en badkamers, zo min mogelijk leidingen in beton gegoten. Het woonzorgcentrum heeft een EPC < 0 en voldoet aan de BENG-eisen. Het gebouw is energieneutraal en gasvrij door het slim gebruiken van zonnepanelen en warmtepompen. 

Verder lezen


Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug