24 oktober 2023

Donderdag 26 oktober a.s. reikt Vogelbescherming Nederland de Award uit voor het meest natuurinclusieve project of ontwerp van de afgelopen twee jaar. Uit de 38 inzendingen heeft de vakjury 7 genomineerden geselecteerd. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Dutch Design Week in Eindhoven. 

Natuurinclusief bouwen is in opkomst. Dat blijkt ook uit het grote aantal aanmeldingen voor de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen, die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt door Vogelbescherming Nederland. Bij veel bouwprojecten staan duurzaamheid en energieverbruik al langere tijd centraal, maar rekening houden met de natuur en biodiversiteit is niet vanzelfsprekend. Vogelbescherming is daarom trots dat steeds meer partijen projecten ontwerpen en ontwikkelen waarbij gebouw en de omliggende omgeving met elkaar in verbinding staan, zodat deze niet alleen goed zijn voor de mens, maar ook ruimte scheppen voor planten en dieren. 

De genomineerden

De 38 inzendingen varieerden enorm: van een modulair bijenhotel tot een getijdenpark en complete natuurinclusieve wijken. Uit de volgende genomineerden wordt donderdag de winnaar van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2023 bekend gemaakt.

  • Aeres Hogeschool Almere
  • Getijdenpark Keilehaven in Rotterdam
  • Natuurrijk woongebied Land van Anna in Goirle
  • Het biobased kantoor van MIX Architectuur in Ede
  • Veldstation Groot Saeftinghe in Nieuw Namen, Zeeland
  • Duurzaam woongebouw De Warren in Amsterdam
  • Duurzaam woon- en werkgebouw Jonas op IJburg, Amsterdam
     
HEVO doe mee Award2023.jpg

De Award is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en is ontstaan uit een samenwerking met de Zoogdiervereniging. 
De jury bestaat uit Daan Bruggink (ORGA Architect), Saskia van Stein (IABR & Design Academy), Deborah Post (Honey Highway) en Marco Matheeuwsen (Woningcorporatie Casade). De prijsuitreiking maakt deel uit van het programma van de Dutch Design Week en is openbaar toegankelijk. 

De uitreiking vindt plaats op donderdag 26 oktober om 13.45 uur, in de Plug-Inn City in Eindhoven
Toegang is gratis.

Ook interessant

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug