8 februari 2022

De Circular Awards worden uitgereikt voor de meest innovatieve projecten en producten van bedrijven en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Gisteren (7 februari 2022) was de start van de Week van de Circulaire Economie en zijn de prijzen uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Het Versnellingshuis heeft drie grote prijzen toegekend aan innovatieve projecten en producten van ondernemingen en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Aeres Hogeschool heeft een Circular Award gewonnen voor haar duurzame schoolgebouw op het Floriade-terrein in Almere. Aeres was genomineerd voor de prijs, omdat het nieuwe schoolcomplex bestaat uit herbruikbare materialen.
Aeres werd als winnaar verkozen in de categorie 'Public', voor overheden. In deze categorie waren ook woningcorporatie Eigen Haard uit Amsterdam en Green Deal Autodelen uit Utrecht genomineerd. 
De school viel bij de jury in de smaak vanwege het gebruik van circulaire materialen in het nieuwe schoolgebouw. Het dak van de ‘Groene Long’, zoals het gebouw heet, is gered van de brandstapel. Het casco is gemaakt van circulair beton en het meubilair is meegenomen uit het oude pand, refurbished of tweedehands gekocht. 

Ook interessant

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug