22 april 2022

Tijdens de bijeenkomst heette Frank de Wit, bestuurder van Stichting Scala College en Coenecoop College, iedereen van harte welkom. Hij refereerde aan de goede samenwerking met de gemeente en de betekenis van een nieuw schoolgebouw met moderne faciliteiten waar de leerlingen zich kunnen voorbereiden op hun toekomst.

Wethouder van onderwijs, Brigitte Leferink, is trots op het feit dat een breed aanbod van voortgezet onderwijs op deze wijze gegarandeerd blijft in de gemeente. ‘Een school waar voor iedere middelbare scholier uit onze prachtige gemeente een plekje is’.

Willem Adriaanssen, partner bij HEVO, ging in op de duurzaamheid van het nieuwe gebouw. Bijzonder punt is dat het ontwerpteam er in geslaagd is om het gebouw, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, energieneutraal te maken.

Rector Ivor Bergsma sloot het formele gedeelte af in samenwerking met vier leerlingen uit het eerste leerjaar. ‘In dit nieuwe gebouw wordt de sterke basis van ons huidige onderwijs optimaal gefaciliteerd. Het is nog duidelijker dat we een grote school zijn die klein georganiseerd is. Er is letterlijk en figuurlijk voor iedereen plaats bij ons. Een fantastische plek om straks te mogen werken en vele generaties jongeren met een mooi diploma en een rugzak vol ervaringen klaar te stomen voor de maatschappij’. 

De bijeenkomst werd afgesloten met een ferme klap op de rode knop waarna iedereen het glas hief en proostte op een mooie toekomst voor het Coenecoop College.

De stichting Scala College en Coenecoop College is opdrachtgever van dit project. HEVO begeleidt het traject en is als risicodragend projectmanager verantwoordelijk. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Cepezed uit Delft.

Ook interessant

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug