16 december 2021

Voor het kantoor doen metaforen als ‘clubhuis’ en ‘gildehuis’ de ronde: plekken waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, om te innoveren, om samen te werken en om formele en informele werkrelaties te onderhouden. Een totale omslag in de werkomgeving verwachten wij echter niet. Immers: eenmaal op kantoor voor ontmoeting en samenwerking met collega’s zullen mensen zich soms ook voor korte of langere tijd terug willen trekken. 

Organisaties verschillen. In de ene organisatie lenen de werkzaamheden zich goed voor individueel werk in opperste concentratie. Bij een andere organisatie is het creatieve proces belangrijk en zoeken collega’s elkaar daar juist voor op. Ook HEVO heeft haar typische eigenschappen. We werken veel digitaal, maar zoeken onze opdrachtgevers en elkaar wel graag op! HEVO is ook een sociale omgeving. Coaching on the job is volgens ons voor ieders ontwikkeling cruciaal en daarvoor willen we elkaar graag fysiek ontmoeten. 

HEVO 360 artikel kantoor na corona.jpg

Boven: situatie voor de verbouwing, onder: situatie na de verbouwing

Het blijvende effect van hybride werken heeft ons geïnspireerd om ons kantoor aan te passen en te verbouwen met meer concentratieplekken voor digitaal overleg (dat om goed geïsoleerde ruimten vraagt waar je prettig kunt zitten), meer samenwerkruimten met schrijfbare wanden voor creatieve processen en vergaderkamers met betere audiovisuele middelen voor hybride overleg (met een deel van de collega’s aanwezig via het scherm). Vanzelfsprekend blijft ons befaamde werkcafé het hart van onze kantooromgeving. Het akoestisch comfort en het binnenklimaat worden naar een hoger niveau gebracht. De coronacrisis heeft ons laten zien hoe belangrijk die laatste twee zijn voor de gezondheid en het welzijn van ons allemaal. De aanpassingen in ons kantoor zijn dus niet alleen zichtbaar, we horen en voelen ze ook! 

Relatiemagazine

Dit artikel is opgenomen in ons relatiemagazine 360°, najaar 2021.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug