Hybride werken / Het nieuwe werken (HNW)

Hybride werken is het nieuwe werken. De combinatie tussen thuis, op kantoor of elders werken en tussen fysiek en digitaal werken, afhankelijk van de werkzaamheden. Het zorgt voor een betere balans tussen werk en privé, verhoogt de productiviteit en het werkgeluk. De nieuwe hybride manier van werken geeft de noodzakelijke flexibiliteit en toekomstbestendigheid in een veranderende wereld. 

HEVO heeft de afgelopen decennia veel organisaties op weg geholpen met hybride werkvormen. Door de coronapandemie hebben veel organisaties noodgedwongen stappen gezet in het faciliteren van thuiswerken en het combineren van werkplekken. Dit heeft in vele opzichten bruikbare learnings opgeleverd en organisaties in actie gezet dit voor de toekomst verder te ontwikkelen. HEVO kan u hierin adviseren.

Een fundamenteel andere manier van werken

Iedere organisatie is uniek, en dat maakt hybride werken voor elke organisatie anders. Het biedt veel flexibiliteit om activiteitgerelateerd en tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Het veranderingsproces naar hybride werken kan complex zijn en vraagt om een integrale benadering van ICT, mens & organisatie en huisvesting. 

Breed draagvlak essentieel

De bereidheid van werknemers om mee te gaan naar een andere manier van werken is de belang­rijkste voorwaarde voor een succesvolle implementatie. Door te zorgen voor actieve betrokken­heid ontstaat een breed draagvlak en bewustzijn over de kansen en mogelijkheden die een andere manier van werken biedt. In het verleden bleven organisaties vaak steken bij efficiency-redenen als het verminderen van het aantal vierkante meters kantoorruimte, het verminderen van reistijd en reductie van CO2-uitstoot; geen argumenten waar werknemers warm voor lopen. De opgedane ervaring geven ook zicht op doelstellingen in de sfeer van een betere werk-privébalans, meer autonomie en meer ontwikkelingsmogelijkheden. Deze doelstellingen die werknemers raken in hun manier van werken, hebben het draagvlak vergroot en kunnen het succes van de verandering echt bepalen.

Wat willen we bereiken?

  • Aantrekkelijk werkgeverschap
  • Stimuleren ondernemerschap bij werknemers
  • Betere werk-privébalans
  • Vermindering woon-werkverkeer
  • Vermindering m² kantoorruimte
  • Binden en boeien werknemers
  • CO2-uitstoot reduceren

De aanpak van HEVO

Met oog voor maatwerk en passie voor verbetering brengen wij frisse ideeën en inspiratie en nemen we uw mensen op enthousiaste wijze mee in een veranderende manier van werken. Wij luisteren goed naar wensen die passen bij uw organisatie, adviseren met kennis en ervaring en ontwikkelen verschillende scenario’s, zorgen ervoor dat in een vroeg stadium helderheid is over kosten, komen afspraken na over ingebruikname en begeleiden tot slot medewerkers in de nieuwe hybride manier van werken. 

HEVO HNHW_HEVO adviseert en inspireert.jpg

Wat levert hybride werken op?

De implementatie van hybride werken kan een intensief proces zijn, maar is ook een investering die loont. Uw medewerkers en organisatie krijgen nieuwe energie om beter samen te werken en optimaal te gaan werken en uw kantoor wordt een aantrekkelijkere plek om elkaar te ontmoeten, waarbij de uitstraling bijdraagt aan uw ‘branding’. Natuurlijk bespaart u vaak ook op huisvestingskosten, terwijl de kwaliteit van de huisvesting omhoog gaat. Wilt u weten of een andere manier van werken ook voor u loont? Met onze businesscase-tool voor duurzame en gezonde kantoren brengen wij snel de ruimtelijke en financiële gevolgen van verschillende scenario’s voor u in kaart.

Whitepapers

Wilt u meer weten over werkomgevingen die het beste uit uw werknemers halen? Lees dan meer over Office2Flow of vraag een van onze whitepapers aan: 'De nieuwe hybride manier van werken in een inspirerende en gezonde werkomgeving' of 'Office2Flow; u gaat voor topprestaties'.

Ook interessant

Meer weten over hybride werken?

Neem dan contact op met:

Bel me terug