#

Definitiefase nieuwbouw Eekels Zaandam

Lees meer
Locatie
Zaandam
Status
Adviesopdracht afgerond
Programma

Advies nieuwbouw bedrijfshal (2.300 m² bvo) inclusief kantoren (2.000 m² bvo)

Kenmerkend

Visie op kantoorbehoefte voor de technische ontwerpers en projectleiding én voor fabricagewerkzaamheden

Opdrachtgever
Eekels Zaandam in samenwerking met TBI Bedrijfspanden

Rol HEVO
Begeleiding van de definitiefase, advies over bouworganisatievorm, ruimtelijk-functioneel Programma van Eisen en technisch Programma van Eisen

Start adviesopdracht
September 2023

Aanleiding

Eekels in Zaandam, een installatiebedrijf in de maritieme industrie met hoogwaardige technische functionaliteiten, heeft behoefte aan nieuwe huisvesting vanwege een verouderde situatie. Om dit probleem aan te pakken, gaat Eekels een nieuwe locatie ontwikkelen aan het Noordzeekanaal op bedrijventerrein HoogTij in Zaandam.

Het doel was om een nieuw gebouw te realiseren met kantoren voor de technische ontwerpers en projectleiding én voor de fabricagewerkzaamheden van het bedrijf. Het nieuwe gebouw moet functioneel zijn en legt daarbij middels uitzicht op het Noordzeekanaal een directe visuele verbinding met de maritieme achtergrond van Eekels. 

Daarnaast is het belangrijk om een aantrekkelijke werkomgeving te creëren om nieuw talent aan te trekken. Tot slot moet het gebouw de klantervaring met de producten van Eekels versterken.

Aanpak

Door de overname van een ander bedrijf in de maritieme industrie is Eekels de afgelopen jaren flink gegroeid. Bovendien is de bestaande huisvesting verouderd. Eekels heeft ons om ondersteuning gevraagd bij het opstellen van een Programma van Eisen voor het nieuwe gebouw.

Wij organiseerden inspirerende werksessies bij andere nieuwe kantoren en werkten nauw samen met Eekels om een passend Programma van Eisen op te stellen. Tijdens dit proces werd de organisatie uitgedaagd om nieuwe werkmethoden te overwegen, met meer gedeelde faciliteiten en een efficiënter ruimtegebruik. 

Echter, in de definitiefase bleek dat Eekels behoefte heeft aan een werkomgeving met meer traditionele, afsluitbare projectruimten om de intensieve samenwerking van projectteams te faciliteren.

Resultaat

Het resultaat van de definitiefase is een op maat gemaakt Programma van Eisen dat de werkvisie van Eekels weerspiegelt. Dit programma dient als basis voor een ontwerpteam dat een passende nieuwbouw zal realiseren. De nieuwbouw zal voor lange tijd huisvesting bieden en wordt ontworpen met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Duurzaamheid

In het kader van duurzaamheid is de mogelijkheid onderzocht om accu’s toe te passen vanwege de netcongestie in het gebied. Het beleid van constante verbetering op het gebied van duurzaamheid en circulariteit speelt hierbij een belangrijke rol. Er wordt voortdurend gezocht naar innovatieve en duurzame oplossingen om aan de hoge ambities te voldoen.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug