14 november 2022

Vrijdagmorgen 11 november 2022 ondertekenden Nathanaël Middelkoop (wethouder gemeente Urk) en Ewoud van der Sluis (directievoorzitter HEVO) in aanwezigheid van alle stuurgroepleden op de enorm grote lege bouwlocatie de Risicodragend Projectmanagement-overeenkomst voor Brede School Zeeheldenwijk op Urk. De brede school wordt het kloppend hart van een nieuwe wijk waar gefaseerd totaal 1.650 nieuwe woningen worden gebouwd.

Voor Schoolvereniging Rehoboth, de Zonnebloemschool en Stichting Peuterspeelzaal Urk wordt een nieuwe multifunctionele voorziening ontwikkeld waarin ook wijkgerichte en culturele activiteiten georganiseerd kunnen worden.
De brede school zal opvang bieden aan rond de 500 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar en wordt gebouwd in de eerste fase van de Zeeheldenwijk.

Wethouder Middelkoop is positief over de gezamenlijke ontwikkeling van een brede school. ‘Een brede school staat voor kennis delen, inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat. Onderwijs en kinderopvang vullen elkaar prachtig aan.’ De verwachting is dat de brede school in 2025 in gebruik genomen wordt.

Ook interessant


Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug