Menu

Duurzaam energiezuinig kindcentrum

Nieuwbouw Kindcentrum Nieuwe Damlaan Schiedam

In april 2014 vond de oplevering plaats van het kindcentrum Nieuwe Damlaan in Schiedam. Het kindcentrum biedt onderdak aan openbare basisschool De Taaltuin en de islamitische basisschool Ababil, met hun kinderopvangpartners.

Opdrachtgever
Gemeente Schiedam

Rol HEVO
opstellen programma van Eisen, studie naar duurzaamheid en integraal ontwerpproces

Investering excl. btw
€ 9.000.000

Bruto vloeroppervlak (bvo)
5.700 m²

Ingebruikname
april 2014

Architect
atelier PRO, Den Haag

Duurzaam en energiezuinig

Wij kregen de opdracht om gehoor te geven aan de wens van de gemeente Schiedam en de schoolbesturen, om een zo duurzaam en energiezuinig mogelijk pand te realiseren. In het door ons opgestelde Programma van Eisen zijn tevens ambities op het gebied van een gezond binnenklimaat meegenomen, omdat dit de gezondheid en de leerprestaties van de kinderen positief beïnvloedt. Door een studie op terugverdientijden en duurzame prestaties én een integraal ontwerpproces bleek het mogelijk om binnen de financiële middelen deze ambities te realiseren.

Eigen identiteit

Hoewel het kindcentrum één gebouw is, heeft iedere school haar eigen identiteit en uitstraling. Daarnaast heeft het pand ook een dubbele gymzaal. Een energiedak en een WKO-installatie maken onderdeel uit van het pakket duurzame maatregelen. Het gebouw voldoet aan de Frisse Scholen klasse B.

Het project nieuwbouw Kindcentrum Schiedam is opgenomen in ons boek ’25 jaar onderwijshuisvesting door HEVO’. U kunt kosteloos een exemplaar aanvragen.

Mireille Uhlenbusch

Meer weten over het realiseren van een integraal en duurzaam kindcentrum?

Neem contact op met Mireille Uhlenbusch, telefoon (073) 6409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's