21 juni 2022

Werken aan de uitdagingen van de toekomst

U kent misschien dat gevoel wel, dat we met z’n allen elke keer het wiel opnieuw uitvinden. Of u beseft dat we vooral met de uitdagingen van nu of het verleden bezig zijn terwijl we veel beter kunnen werken aan het oplossen van de uitdagingen van de toekomst.

Unieke projecten

De huisvestingsprojecten die HEVO begeleidt zijn vaak uniek qua vorm, locatie en gebruik. Unieke gebouwen die op maat gemaakt zijn voor gebruikers en opdrachtgevers: geen standaard gebouwen die vanuit voorraad kunnen worden besteld. Dat neemt niet weg dat sommige onderdelen, deeloplossingen of concepten zó goed zijn dat ze in meer gebouwen toegepast kunnen worden. Daarom zijn we bij HEVO enkele jaren geleden gestart met de ontwikkeling van SMART Engineering. SMART Engineering passen we toe bij nieuwbouw en renovatie van gebouwen voor organisaties waar de gebruiker centraal staat. Met SMART Engineering realiseren we sneller beter functionerende gebouwen tegen lagere kosten.

Ervaring en inzicht

Dankzij de kennis en ervaring die we bij eerdere projecten hebben opgedaan, kunnen we voor opdrachtgevers snel en doeltreffend ontwikkelen met financieel haalbare en in de praktijk bewezen technieken. We leren doordat we ‘onze gebouwen’ monitoren en na enkele jaren gebruik met gebruikers en opdrachtgevers evalueren hoe het gebouw en de ontwerpkeuzes bevallen. Dat geeft ons belangrijke inzichten over ruimtegebruik (hoe bevallen de ruimten), afwerking (blijft het er mooi uitzien) en de installaties (het energieverbruik en de mate van onderhoud). Nieuwe projecten profiteren hiervan: keuzes kunnen sneller worden gemaakt, waardoor er binnen het ontwerpproces meer tijd en ruimte ontstaat om het gebouw nog beter af te stemmen op de gebruikersbehoeften. Bovendien draagt het bij aan lagere faalkosten en investeringen.

Slimme concepten

Binnen SMART Engineering vallen ook de concepten die HEVO heeft ontwikkeld voor een flexibele en betaalbare draagconstructie, beproefde ventilatie en warmte- en koude-afgifte én vloer- en wandafwerking die goed te onderhouden zijn. Deze concepten zijn universeel toepasbaar – onafhankelijk van fabrikant, uitvoerende partij, de gewenste architectuur of ruimtelijke opzet. SMART Engineering passen we toe binnen elke markt waarin we actief zijn: onderwijs, kantoren en bedrijfshuisvesting, wonen met zorg en gemeentelijk en maatschappelijk vastgoed. SMART Engineering voorziet ook in opties voor projecten waar de nadruk nog meer ligt op circulariteit of het verbeteren van de exploitatie.

Mijn School bij primair onderwijs

SMART Engineering wordt ook toegepast in Mijn School, onze conceptuele aanpak van school­gebouwen in het primair onderwijs. Deze conceptuele aanpak kenmerkt zich door een op maat gesneden proces gericht op de eindgebruiker. In dit op beleving en inspiratie gericht proces vertalen we het onderwijsconcept naar passende huisvestingsconcepten, die integraal worden vertaald in het gebouwontwerp. Zo ontstaat een passend schoolgebouw op maat, wat dankzij SMART Engineering gegarandeerd goed functioneert.

Winifred van den Bosch (directeur) is specialist op het gebied van projectmanagement van duurzame circulaire gebouwen en SMART Engineering. Het realiseren van goede gebouwen gaat niet alleen over techniek en kosten, maar gaat juist ook over visie, samenwerking en gebruik van kennis en ervaring. De ervaring resulteert in bewezen en haalbare concepten voor gebouwen: SMART Engineering.

Relatiemagazine

Dit artikel is opgenomen in ons relatiemagazine 360°, voorjaar 2022.

Ook interessant

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug