Mijn School - van droom naar school

Mijn School is een proces of traject dat HEVO heeft ontwikkeld om scholen te helpen hun dromen voor hun schoolgebouw tot realiteit te realiseren. Via deze route, waarin wij uw onderwijsvisie vertalen naar een schoolgebouw op maat, zorgen we samen met u voor een schoolgebouw dat volledig past bij de identiteit van uw school. En misschien nog wel belangrijker: bij de kinderen. Zo wordt de school een plek waar kinderen zich thuis voelen, zich onbelemmerd kunnen ontwikkelen op didactisch en sociaal-emotioneel gebied en hierdoor nog beter tot bloei komen.

Nieuw schoolgebouw

Is uw school toe aan een nieuw schoolgebouw? Hoe zou het dan zijn als u tijdens het proces van idee- en ontwerpvorming zelf kunt zien hoe uw onderwijsdroom wordt gerealiseerd? Als u een ontwerp niet alleen van een tekening hoeft te beoordelen, maar echt kunt ervaren wat kleuren, licht en materialen doen met de ruimte? Bijvoorbeeld door met een Virtual Reality-bril door uw toekomstige school te wandelen en door voorbeeldscholen te bezoeken die passen bij uw school. In dit proces hoeft u alleen na te denken over wat u belangrijk vindt aan een schoolgebouw, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de technische aspecten. De uitwerking van het proces is 100% bewezen innovatie, duurzaamheid en techniek via SMART Engineering, waarbij we sturen op slimme ontwerpkeuzes en op basis van onze jarenlange ervaring.

Van droomidee naar schoolgebouw

In het Mijn School-traject is tijd en ruimte om uw onderwijsdromen te formuleren en visualiseren. Wat is er bijvoorbeeld belangrijk in een onderwijsconcept? Wat zijn de kernwaarden van uw school? Welke werkvormen passen bij de doelgroep?

HEVO logo Mijn School_een school bouwen is leuk en leerzaam transparante achtergrond.png

Tijdens het proces staan de kinderen en de docenten centraal. We vragen ze wat voor hen belangrijk is op school, onder meer via enquêtes. We maken uw dromen concreet door ze uit te werken tot een bouwgericht ontwerp. Hier schakelen we vroegtijdig een architect bij in. Zo maken we de vertaalslag van droomideeën naar een concreet schoolgebouw. Dit doen we samen met u, zodat u continu van iedere stap op de hoogte bent. Op deze manier wordt u in het proces meegenomen door een professionele partij en heeft u overal invloed op.

Inspireren en visualiseren

Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje brengen kinderen in beweging. Groen, blauw en natuurlijke materialen hebben juist weer een rustgevend effect. Welk effect bepaalde kleuren en materialen hebben in uw school laten wij u zien, rekening houdend met de doelgroep. Samen visualiseren we wat er nog meer mogelijk is in de ruimte. Zo laten we voorbeelden zien van materialen en bezoeken we referentieprojecten die passen bij de identiteit van uw school. Werkt u met een jaarklassensysteem? Dan bezoeken we soortgelijke scholen. Is uw school op zoek naar andere leervormen, zoals een open leeromgeving? Dan focussen we ons op dat type scholen. Zo brengen we diverse mogelijkheden in kaart. En met behulp van VR kunt u niet alleen zelf ervaren wat verschillende kleuren en materialen doen met uw schoolgebouw, maar kunnen we ook onderzoeken hoe docenten en leerlingen hierop reageren.

Duurzaam en bewezen techniek

Parallel aan dit proces loopt de technische uitwerking van uw schoolgebouw. Technische eisen, de toekomstbestendigheid van een gebouw en comfort, zoals de toevoer van voldoende gezonde en frisse lucht, zijn belangrijker dan ooit. We bepalen samen met u wat voor u belangrijk is op het gebied van duurzaamheid, comfort en onderhoudsvriendelijkheid. De verdere uitwerking nemen wij volledig voor u uit handen. Door onze ruime kennis van en ervaring met de ontwikkeling van onderwijshuisvesting, zorgen wij ervoor dat uw schoolgebouw gegarandeerd ook technisch aan alle eisen voldoet. Zo kunt u zich vooral bezighouden met de realisatie van uw onderwijsdromen en de beleving van uw nieuwe schoolgebouw.

Samen uw onderwijsdroom realiseren 

Vindt u het ook moeilijk om u voor te stellen hoe uw nieuwe schoolgebouw eruit komt te zien? Of om een ontwerp slechts van een tekening te moeten beoordelen? Wij nemen u graag mee in dit proces en laten u met plezier de mogelijkheden zien, zodat u de keuzes kunt maken die passen bij de identiteit van uw school.

Studio 040
In bovenstaande video geeft een groep leerlingen op interactieve wijze aan wat zij belangrijk vinden in een schoolgebouw. De conclusies vormen voor ons belangrijke input voor het bouwen van gezonde en toekomstbestendige scholen met gelukkige gebruikers. De conclusies zijn ook terug te lezen in de whitepaper scholenbende.

In de media

Gepubliceerd in het blad Schooldomein, maart 2021: 'Gedroomd schoolgebouw voor KPO Kindcentrum De Stappen; Innovatief concept ‘Mijn School’ toegepast'.

Ook interessant

Meer weten over Mijn School?

Neem dan contact op met:

Bel me terug