Onderhoudskompas

Investeren in preventief onderhoud kan u veel geld besparen. Maar hoe maakt u goede keuzes voor de meerjarenonderhoudsplanning? Wanneer u hierover beslissingen moet nemen, zult u merken dat er eigenlijk altijd een spanningsveld is tussen de wensen en het beschikbare budget. Daarvoor biedt het Onderhouds­kompas van HEVO uitkomst.

Het Onderhoudskompas is een tool voor effectiever, strategischer en duurzamer onderhoud. Het is een praktische tool waarmee u in drie stappen heel concreet en compleet inzicht krijgt in de huidige en gewenste conditie van al hun installaties. 

Stappen

Stap 1: inventarisatie en prioritering

We inventariseren de primaire bedrijfsprocessen en de daarbij essentiële facilitaire processen. Ook de ondersteunende processen die geen of nauwelijks invloed hebben op het primaire proces brengen we in kaart. Daarna hangen we aan ieder type proces een prioriteit. 

Stap 2: doelen stellen

Aan de hand van die prioritering bepalen we per onderdeel de wenselijke conditie volgens NEN 2767. Deze geldt als kwaliteitsgrens van een bouwkundig onderdeel of installatie en vormt de onderhoudsstaat die wordt nagestreefd.

Stap 3: acties bepalen

In deze stap verbindt het Onderhoudskompas de werkelijke en de gewenste staat van onderhoud met elkaar. Het kompas geeft grafisch en cijfermatig duidelijk weer wat de werkelijke conditiescore van de bouwkundige staat en de E- en W-installaties is, en zet dat af tegen de gewenste staat. Zo is in één oogopslag te zien waar en welke acties nodig zijn.

Doordat u inzicht krijgt in wat er binnen de meerjarenonderhoudsplanning op uw organisatie afkomt en welke budgetten daarvoor nodig zijn, kunt u eenvoudig een koers uitzetten voor het onderhoudsbeleid op de korte en lange termijn. U bespaart kosten doordat u doelgericht budgetten reserveert en u bespaart op onvoorziene storingen.

Strategisch onderhoudsplan

Onderhoud en beheer is een essentieel onderdeel van uw huisvesting en zo ook van een Strategisch Advies. Nieuwsgierig naar wat een strategisch onderhoudsplan voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Ook interessant

Heeft u een vraag over het onderhoudsĀ­kompas?

Neem dan contact op met:

Bel me terug