Menu

Gasloze BENG-nieuwbouw

Het Zonnehuis Doorn

Zorginstelling QuaRijn in Wijk bij Duurstede heeft besloten om nieuwbouw te gaan plegen voor woonzorgcentrum Het Zonnehuis in Doorn. Hiermee wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar zware zorgverlening.

Opdrachtgever
Stichting QuaRijn Wijk bij Duurstede

Oplevering
Gebouw B en gebouw G: februari 2020

Architect
Peters & Lammerink Architecten Hengelo

Het Zonnehuis ligt tegen de Kaapse bossen aan, vlakbij het centrum van Doorn. Het oude Zonnehuis is gesloopt en de nieuwbouw bestaat uit drie separate gebouwen, die ruimte bieden aan 153 bewoners met verschillende zorgvragen.
Naast de realisatie van 153 plaatsen, wordt er ook een Eerstelijns Centrum gerealiseerd.
Het Zonnehuis functioneerde tijdens de sloop en de bouw door als woonzorgcentrum, wat zorgt voor drie bouwfasen verspreid over 4 jaar. Het eerste gebouw is opgeleverd in februari 2020, hierin zijn de doelgroepen korsakov en psychogeriatrie gehuisvest.

Wij ontzorgen de opdrachtgever door het projectmanagement uit te voeren. Na de ontwerpfase verzorgen wij ook de aanbesteding voor de uitvoerende partijen. Wij zijn in 2018 begonnen met de bouw van het eerste gebouw.

Klik hier voor meer informatie over BENG.

In de media

Nieuwbouw Het Zonnehuis in Doorn gaat door! Lees verder

Lees ook het artikel 'Gasloze BENG-nieuwbouw voor het Zonnehuis in Doorn; zonnige toekomst voor mens én milieu!

Artist-impression
Opgeleverd gebouw
Sanitaire ruimte
Francis Pelders

Wilt u meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Francis Pelders, telefoonnummer (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's