#

Nieuwbouw Gilde Vakcollege Techniek Gorinchem

Lees meer
Locatie
Gorinchem
Status
In ontwikkeling
Programma

Nieuwbouw vmbo-techniekschool met praktijkonderwijs

Kenmerkend

Technische leeromgeving die aansluit op het bedrijfsleven, met veel aandacht voor vakmanschap en techniek

Opdrachtgever
Stichting CVO-AV

Rol HEVO
Locatieonderzoek, Programma van Eisen, projectmanagement

Brutovloeroppervlak
Ruim 10.000 m²

Ingebruikname
2024

Architect
De Zwarte Hond B.V.

Adviseur installaties
Klictet Advies 

Constructeur
H4D Raadgevend Ingenieurs

Bouwfysisch adviseur
DGMR 

Bouwkundig aannemer
Burgland Bouw

E-installateur
Bink Groep

W-installateur
Klimaatservice Holland B.V.

Stimulerende leeromgeving die jongeren uitdaagt en stimuleert om voor techniek te kiezen.

Het Gilde Vakcollege is de grootste vmbo-techniekschool van het land en biedt vrijwel alle richtingen techniekonderwijs aan, van elektrotechniek tot automotive, bouw en maritiem. Na het behalen van het vmbo-diploma kunnen leerlingen verder leren op dezelfde locatie met een technische mbo-opleiding niveau 2 of 3.

De nieuwbouw van ruim 10.000 m² is dan ook een combinatie van een echte onderwijsomgeving op de eerste verdieping met theorielokalen en leerpleinen en een praktijkomgeving op de begane grond die qua uitvoering volledig is afgestemd op het techniekonderwijs. Het doel is het creëren van een leeromgeving die jongeren uitdaagt en stimuleert om voor techniek te kiezen. Een beroepsopleiding die tegemoetkomt aan de grote vraag naar technisch geschoolde mensen.

Artist-impression: De Zwarte Hond architecten

Vakmanschap 

Het gebouw zal een extraverte, open plek zijn, met veel aandacht voor vakmanschap. Dat zal onder meer tot uiting komen in het gebruik van veel natuurlijke materialen en bijzondere sheddaken waardoor veel daglicht binnenkomt. Het vakmanschap komt ook tot uiting in de metselwerkpatronen in de gevel en het feit dat constructie- en installatieonderdelen voor een groot deel in het zicht blijven en onderdeel zijn van het ontwerp. Door de toevoeging van hout en kleur in de afwerking wordt aan de binnenzijde toch een warme en huiselijk sfeer gecreëerd voor de leerlingen van het Gilde Vakcollege. De nieuwbouw dient zowel een afspiegeling te zijn van de toekomstige technische werkomgeving, als een veilige en geborgen leeromgeving. Ook het CVO-AV zal in de nieuwbouw zetelen, waardoor de nieuwbouw een katalysator kan zijn voor de nieuwe Innovatiecampus in Gorinchem-Noord.

Duurzaam gebouw

Het gebouw wordt energieneutraal doordat de drie sheddaken volledig worden voorzien van PV-panelen (ruim 1.200 stuks) en door de energievraag zo laag mogelijk te houden. 

Onderwijscampus

Het gebouw komt aan de Haarweg in Gorinchem, tegenover het Lyceum Oudehoven, een andere school van Stichting CVO-AV. De gemeente Gorinchem heeft de ambitie om het gebied in de komende jaren te transformeren tot een autoluwe onderwijscampus. In het terreinontwerp van het Gilde Vakcollege is hier al rekening mee gehouden; zo krijgt de school geen hekwerk en is er ruimte gereserveerd voor een mogelijke toekomstige sportvoorziening.

Wij zijn verantwoordelijk voor het locatieonderzoek, het opstellen van het Programma van Eisen en het projectmanagement van de ontwerpfase en de realisatiefase.

Planning

Het Gilde Vakcollege Techniek hoopt in 2024 het nieuwe schoolgebouw in gebruik te kunnen nemen.

# # # #

Artist-impressions: De Zwarte Hond architecten

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug