#

Uitbreiding Godelindeschool Naarden

Lees meer
Locatie
Naarden
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw en uitbreiding bestaande school

Kenmerkend

Beter samenwerken op één unilocatie

Opdrachtgever
Talent Primair Huizen

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo) uitbreiding
Circa 1.610 m²

Oplevering
12 oktober 2018

Architect
TERHAARVANLING architecten Eindhoven

Adviseur installaties
De Blaay-Van den Boogaard Capelle aan den IJssel

Constructeur
Ulehake Oss

Adviseur bouwfysica en brandpreventie
Peutz

De nieuwbouwuitbreiding is tegen de bestaande school aangebouwd en samen vormt dit nu één geheel.

De openbare basisschool Godelinde was verdeeld over twee locaties en vijf gebouwen en is na de realisering van de uitbreiding naar één unilocatie gegaan. Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek, werkzaam onder de naam Talent Primair, is het bestuur van de openbare basisschool Godelinde. Op dit moment heeft de Godelindeschool ongeveer 700 leerlingen. Naast de Godelindeschool heeft Talent Primair 24 leslocaties in de Gooi en Vechtstreek.

De nieuwbouwuitbreiding is tegen de bestaande school aangebouwd en vormt nu één geheel met de bestaande school. Het totaal brutovloeroppervlak van de uitbreiding bedraagt circa 1.610 m². Met deze nieuwbouw is een einde gekomen aan vijftien jaar waarin de leerlingen over twee locaties verdeeld waren. De nieuwbouw voldoet aan de normen van het Besluit Frisse Scholen. Het hoofdgebouw, dat pal naast de nieuwbouw ligt, is gekoppeld aan de nieuwe uitbreiding door een soort van canyon-achtige ruimte, genaamd de passage. Het gebouw voor primair onderwijs bestaat uit twee bouwlagen met daarin:

  • Onderwijsruimten.
  • Leerpleinen.
  • Centrale hal.
  • Aula.
  • Bibliotheek/mediatheek.
  • Kantoren.

De uitbreiding heeft een compacte plattegrondopbouw waarbij gangruimte een dubbelfunctie heeft gekregen. In de uitbreiding is een fraaie vide gerealiseerd die voorzien is van een houten cascadetrap, hetgeen als inrichtingselement een erg warme uitstraling heeft. De vele verspringende raampartijen in de gevel maken dat het gebouw heel licht is en daarmee als zeer prettig wordt ervaren door haar gebruikers.Door het schoolbestuur is ook budget vrijgespeeld om enkele duurzaamheidsmaatregelen te integreren, zoals zonnecollectoren op het dak, een warmtepomp als energiebron en overal in het gebouw ledverlichting.

We hebben dit project risicodragend uitgevoerd, waarbij de school zekerheid op prijs, planning én kwaliteit heeft gekregen inclusief invloed op het proces. Bovendien blijven we tot vijf jaar na de oplevering betrokken en verantwoordelijk voor het onderhoud.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug