#

Kindcentrum
De Verwondering
Lent-Nijmegen

Lees meer
Locatie
Lent-Nijmegen
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw kindcentrum

Kenmerkend

Bouw een school en laat los dat je alleen in een klas kunt leren

Opdrachtgever
Stichting Conexus Nijmegen 

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
2.300 m²

Oplevering/ingebruikname
September 2014

GPR-score
8,4

Architect
B2 Architecten Molenhoek

Weinig tijd, een scherp budget en een duidelijke onderwijsvisie. HEVO hielp ons die visie te vertalen naar een gebouw dat past als een jas. Over de kosten, de planning en de kwaliteit hoefden wij ons geen zorgen te maken. HEVO garandeerde dat het ging lukken én maakte het waar. Toine Janssen, lid College van Bestuur Conexus

Met het realiseren van het kindcentrum De Verwondering in Lent is er een belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van Nijmegen Noord. De Verwondering is een school die laat zien dat het zich aanpast aan de ontwikkeling van de leerling. En daarop was het huisvestingsvraagstuk gebaseerd; bouw een nieuwe school waarbij het idee wordt losgelaten dat je alleen in een klas kunt leren.

HEVO heeft in de vorm van Risicodragend Projectmanagement een bijdrage geleverd aan de nieuwbouw van het kindcentrum De Verwondering. In de korte periode van een jaar is, in samenwerking met de architect, de IFD-bouwer en de directeur van de school, het kindcentrum gerealiseerd.

Het was de kunst om de techniek en het ruimtelijk functioneel gebruik integraal in elkaar te vlechten. Deze integrale aanpak heeft er voor gezorgd dat het proces om te komen tot het voorlopig ontwerp en het technisch ontwerp, werden verkort. Vanaf het eerste moment is ook de interieur­ontwerper betrokken geweest, wat uiteindelijk heeft geleid tot het reduceren van de kosten. Door dit integrale proces te volgen heeft het project plaats kunnen vinden in zo’n korte tijd.

exterieur_verwondering.jpg

Basisschool De Verwondering is een vernieuwende school op het gebied van onderwijs. De school is met zeven andere scholen opgenomen in het boek 'Scholen om van te leren' over onderwijs­vernieuwers. Volgens auteur Frans Schouwenburg is De Verwondering een school die laat zien dat het zich aanpast aan de ontwikkeling van de leerling. Leerlingen zijn op deze school niet ingedeeld in leeftijdsgroepen, maar in ‘ontwikkelingsfasen’. Lees hier het verhaal over De Verwondering.

Ook interessant

Het project nieuwbouw Kindcentrum De Verwondering Nijmegen is opgenomen in ons boek ’40 jaar onderwijshuisvesting door HEVO’.

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug