HEVO_Martijn van Gemert.jpg
Martijn van Gemert
Adviseur Expertisecentrum

Als opgeleid bouwkundige heb ik duurzaamheid niet van oudsher in mijn DNA zitten. Tijdens mijn hele opleiding is dit thema niet aan bod geweest. Dit moet veranderen!

Als bouwkostenadviseur volg ik het complete bouwproces en geef het mede vorm, met de focus op de meerwaarde voor de uiteindelijke gebruiker. Mijn collega’s en ik benaderen de projecten integraal, zodat er geen ‘grijze gebieden’ over het hoofd worden gezien. 

Naast mijn focus op bouwkosten, is duurzaamheid mijn specialisme.

Als GPR Gebouw Expert & Assessor zie ik veel verschillende projecten in diverse disciplines. Utiliteitsbouw is daarbij mijn corebusiness. Persoonlijk spreekt de diversiteit in duurzame aspecten die in dit model zijn verwerkt mij erg aan. Het gaat immers om de optimale mix van aspecten als gezondheid, bruikbaarheid, energie en milieu die ervoor zorgt dat een prettig en goed gebouw wordt opgeleverd.

Betaalbaarheid is altijd een belangrijke beslisfactor. HEVO ontwikkelde de HEVO kostenconfiguratoren. Met deze instrumenten leveren we een bijdrage aan een objectieve discussie over de kwaliteit en betaalbaarheid van onderwijsgebouwen in Nederland.

De balans brengen tussen duurzaamheid, kwaliteit en kosten is wat mij drijft.

Duurzaam en circulair bouwen is mijn specialisme en het ambacht van nu. Door mijn bijdrage aan de werkgroep Circulariteit werken we binnen HEVO aan het creëren van gebouwen die niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook de toekomst van onze planeet beschermen.

Publicaties van Martijn van Gemert

#

De sleutelrol van duurzame bouwmaterialen

In de transitie naar een duurzame toekomst spelen duurzame (bouw)materialen een cruciale rol; ze verkleinen de ecologische voetafdruk van de bouwsector én dragen bij aan het creëren van gebouwen die bestand zijn tegen de uitdagingen van de toekomst.
#

Naar een groenere toekomst: duurzaamheid in multifunctionele accommodaties

MFA's winnen aan populariteit als gevolg van diverse maatschappelijke ontwikkelingen en dragen bij aan leefbare en vitale wijken, dorpen en kernen. Het streven naar duurzame huisvesting voor een MFA is om verschillende redenen belangrijk.
#

Top 10 trends en ontwikkelingen van duurzame kantoren en bedrijfsgebouwen

Wat zijn de trends en ontwikkelingen bij duurzame kantoren en bedrijfsgebouwen? Een overzicht van de top 10.
#

Duurzaamheid; van gezondheid tot beleving

Ik zie het als persoonlijke missie om me als deskundige op het gebied van duurzame huisvesting blijvend in te zetten om inspirerende huisvesting te creëren die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving en een toekomstbestendige wereld.
#

frisse scholen schoolgebouw met laag energieverbruik en gezond binnenklimaat

Visie op balans tussen kwaliteit en kosten van een schoolgebouw; wanneer is er sprake van een optimale balans tussen energiezuinigheid, gezondheid, duurzaamheid en kosten van een nieuw te bouwen school? 
#

Kostenconfigurator HEVO biedt meer inzicht in bouwkosten

In de nieuwe versie van de configurator zijn de meest recente ontwikkelingen verwerkt. Met de tool is het voor gemeenten en schoolbesturen mogelijk om de kwaliteitsniveaus te bepalen. Ook maakt de configurator inzichtelijk wat de stap van BENG naar ENG kost.