Zorghuisvesting afgestemd op behoefte patiënt

Nieuwbouw woonzorgcentrum Magnolia Vught

Magnolia is een wooncentrum voor ouderen die intensieve 24-uurszorg nodig hebben. Bij de nieuwbouw wilde Reinier van Arkel de samenwerking tussen zorg, medische en facilitaire dienstverlening verbeteren. Bovendien moest er meer ruimte komen voor de patiënt: door de dialoog aan te gaan en niet langer voor de patiënt te denken. Dit resulteerde in een nieuwe manier van huisvesting waarin bewoners een grote mate van zelfstandigheid hebben en grotendeels hun eigen dagritme bepalen. Het is het eerste project voor Reinier van Arkel waarbij zij zelf geheel verantwoordelijk is voor de exploitatie.

Opdrachtgever
Reinier van Arkel Groep, locatie Zorgpark Voorburg Vught

Rol(len) HEVO
Risicodragend Projectmanagement, Onderzoek en advies

Stichtingskosten inclusief btw
€ 16.900.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
7.500 m²

Oplevering/ingebruikname
Juni 2012

Architect (en adviseur bouwfysica)
EGM Architecten bv, Dordrecht

Constructeur
Raadgevend Ingenieursbureau Peree bv, Deventer

Adviseur installaties (en bouwfysica)
Deerns Raadgevende Ingenieurs bv, Rijswijk

Ontzorgen en grip op exploitatie

Voor Reinier van Arkel Groep (RvA) hebben wij dit plan met Risicodragend Projectmanagement ontwikkeld, ontworpen en gerealiseerd. Voor de opdrachtgever betekent dit dat hij volledig ontzorgd wordt, waarbij wij de verplichting hebben en verantwoordelijkheid nemen om het plan binnen de vastgestelde planning en de financiële kaders te realiseren. Wij verzorgden ook het exploitatie-advies en hebben gedurende het hele proces van ontwerp en realisatie rekening gehouden met de zorg- en vastgoedexploitatie.

Zorghuisvesting met ruimte voor de patiënt

Magnolia ligt in Zorgpark Voorburg in Vught en biedt huisvesting voor 98 cliënten die aangewezen zijn op langdurige zorg. De leeftijd van de bewoners ligt tussen de 50 en 90 jaar. Het gebouw wordt gezien als een ‘wijk met 98 kleine huisjes’. Elke eenpersoonskamer heeft een eigen badkamer. De kamers zijn ruim en hebben veel lichtinval. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen, met binnenhofjes en een tuin. Het licht heeft ‘vrij spel’ door de grote ramen en creëert daarmee ruimte en openheid. De uitstraling is chique en fris. Bijzondere ruimten zijn de Kersenkamer en de Rooksalon. Het restaurant op de begane grond biedt plaats aan 30 à 40 personen en is een ‘ontmoetingsplaats’ voor bewoners en bezoekers. Op de bovenste etage is een wellness-ruimte.

Ed van Tuil

Wilt u meer weten over dit project?

Ed van Tuil vertelt u er graag meer over, telefoon (073) 6409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's