#

Hoofdkantoor Waterschap Brabantse Delta Breda

Lees meer
Locatie
Breda
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw modern kantoor op historisch landgoed

Kenmerkend

Innovatieve en duurzame toepassingen die flexibel werken stimuleren

Opdrachtgever
Waterschap Brabantse Delta, Breda

Rol HEVO
Advies, Risicodragend Projectmanagement, locatieonderzoek, Programma van Eisen

Stichtingskosten exclusief btw
€ 23.000.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
8.400 m² nieuwbouw, 1.250 m² laboratorium en 750 m² renovatie

Ingebruikname
Juni 2010

Architect
Claus & Kaan Architecten Rotterdam

Het elegante en tijdloze kantoor voegt zich op een natuurlijke, passende en monumentale manier in haar omgeving.

Na de fusie van vijf waterschappen kreeg Hein van Stokkom, secretaris-directeur van Waterschap Brabantse Delta, de opdracht nieuwe huisvesting te zoeken. Het bestuur koos een moeilijke weg, maar wel de beste. Een nieuw gebouw op een historisch landgoed met innovatieve en duurzame toepassingen die flexibel werken stimuleren.

Gelegen naast de historische buitenplaats Bouvigne wilde het waterschap alle medewerkers onder één dak huisvesten. Wij zijn begonnen met een uitgebreid locatieonderzoek en van daaruit hebben we het Programma van Eisen opgesteld. Wij waren verantwoordelijk voor het gehele ontwerp tot en met de realisatie en deden dat risicodragend.

Bouvigne

Het landgoed Bouvigne met kasteel, kapel en poortgebouw is verbouwd en verrijkt met een elegant en tijdloos kantoorgebouw. Het nieuwe modulaire gebouw voegt zich op een natuurlijke, passende en monumentale manier in en verdeelt het landgoed in twee groene ruimten: een originele en elegante Franse tuin en een nieuwe boomgaard met walnotenbomen.

Bij dit architectonisch hoogstandje is perfect ingespeeld op de relatie met Kasteel Bouvigne en de historische buitenplaats. Het geheel van tuinen, kasteel en kantoorpand is samengesteld tot één fraaie samenhangende compositie in het Markdal. De inpassing in deze historische omgeving leidde tot een omvangrijk vergunningenmanagement. Er werden 24 vergunningsaanvragen doorlopen. Uiteindelijk voerden wij het projectmanagement tijdens de bouw en garandeerden budget, tijd en kwaliteit.

Duurzaam

Het gebouw is functioneel en efficiënt. De praktische werkplekken in de vergaderruimten en kantoren zijn neutraal en gebruiksvriendelijk. Het kasteel wordt gebruikt als congrescentrum en in de kapel is de Waterschapsraad gehuisvest. Flexibiliteit, gebruik van hoogwaardige materialen en duurzame interieurkenmerken geven vorm aan een comfortabele en representatieve werkomgeving. Het kantoor is uitgerust met betonkernactivering. Andere duurzame kenmerken zijn een mossedum­dak, klimaatgevel en het herstellen van de historische staat van het oorspronkelijke landschap.

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug