Verbouw kantoorinterieur NBA in Pharos te Hoofddorp

Lees meer
Locatie
Hoofddorp
Status
Gereed
Programma

Van strategisch huisvestingsplan nieuw kantoor, zoekproces nieuwe locatie tot ontwerp en realisatie nieuw kantoorinterieur

Kenmerkend

Integrale dienstverlening vanaf het strategisch huisvestingsplan tot ingebruikname voor inspirerend circulair kantoorinterieur met vergadercentrum; het nieuwe clubhuis voor NBA

Opdrachtgever
Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants

Rol HEVO
Strategisch huisvestingsplan
Zoekproces huur nieuwe locatie (i.s.m. makelaar)
Programma van Eisen
Selectie ontwerpteam en bouwteam
Risicodragend Projectmanagement ontwerp en realisatie inbouwpakket kantoor (wanden, plafonds, installaties, vloeren, afwerking etc.)

Planning
Huurcontract getekend: november 2022
Start ontwerp: september 2022
Start bouw: februari 2023
Ingebruikname: juli 2023

Makelaar
Redept

Architect
ZENBER interieurarchitecten

Akoestisch adviseur
LBP-sight 

Installatieadvies en realisatie
Klik bv 

Aannemer bouwkundige inbouw
Intermontage Leurink bv 

Maatwerk meubilair
Visker

Modern BREEAM kantoorgebouw en clubhuis met veel voorzieningen en een warme (werk)sfeer. Alle aanpassingen zijn duurzaam en circulair uitgevoerd.

Het aflopen van het huurcontract was voor de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) de aanleiding voor een heroriëntatie met betrekking tot de huisvesting. Samen met de NBA hebben wij begin 2021 een strategisch huisvestingsplan opgesteld. De werkwijze van de NBA en het gebruik van de huisvesting is de afgelopen jaren fors gewijzigd, wat nog versterkt werd door de corona­pandemie. Het monumentale kantoor in Amsterdam voldeed niet meer aan de behoefte van de medewerkers om de gewenste samenwerking te faciliteren. Er was behoefte aan het formuleren van een nieuwe huisvestingsvisie gebaseerd op het hybride werken. Ook was het gebruik van het vergadercentrum voor de leden van de NBA sterk gewijzigd sinds de coronapandemie. 

# # #

Huisvestingsvisie en Programma van Eisen

Wij ontwikkelden in samenwerking met de NBA een nieuwe huisvestingsvisie en het Programma van Eisen. Duurzaamheid en gezondheid voor de medewerkers zijn daarin belangrijke thema’s. Met behulp van de software van Reworc is een diepgaande analyse uitgevoerd naar de werkzaamheden en behoeften van de medewerkers en is inzicht verkregen in de toekomstige mobiliteitspatronen. Door dit inzicht was het mogelijk om te onderbouwen dat het benodigde vloeroppervlak fors verkleind kon worden. Tegelijkertijd zijn de eisen aan het kwaliteitsniveau van de benodigde ruimten verhoogd, zonder dat dit ‘over de top’ is. Het nieuwe kantoor is inspirerend en de moeite waard om naartoe te komen. Het faciliteert optimaal de diversiteit aan werkzaamheden van de medewerkers, zoals overleggen, samenwerken en concentreren. Bovendien stimuleert het nieuwe kantoor het ontmoeten van medewerkers en de leden van de NBA. 

Duurzaam kantoor

Na een uitgebreide zoektocht kwam, op basis van het ontwikkelde locatiezoekprofiel en Programma van Eisen, het Pharos-gebouw, gelegen naast het station van Hoofddorp, als de meest geschikte locatie uit de bus. De effecten van de verhuizing van Amsterdam naar Hoofddorp op de reistijden van de medewerkers bleken hierbij beperkt en goed in balans. 

Het Pharos-gebouw heeft een inspirerende uitstraling, is sterk gericht op integrale duurzaamheid en is volgens de oude Feng Shui-filosofie ingericht. Feng Shui gaat over hoe je de leefomgeving, het gevoel en het geluk kunt beïnvloeden. Het heeft allemaal te maken met de relatie tussen de werk- of leefomgeving en de mens zelf. Feng Shui is gericht op een harmonisch geheel met natuurlijke, organische vormen. Dit is zichtbaar en voelbaar in de beleving in het kantoor van NBA, onder andere door de lange zichtlijnen en de afwerking van de wanden in bamboe. De koffiecorner is een echte sfeervolle blikvanger geworden.

Het kantoor op de eerste verdieping (dat in de basis casco is opgeleverd) heeft een metamorfose ondergaan. Alle ingrepen aan de wanden, plafonds, installaties, vloeren en afwerking zijn uitgevoerd met een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit en toepassing van materialen met keurmerken zoals Cradle-to-cradle. Het interieur heeft een warme sfeer gekregen met veel levend groen. Er is in het bijzonder aandacht besteed aan het realiseren van de optimale akoestiek voor zowel de open werkruimten als de concentratiewerkplekken. Het is een voorbeeld van de visie die HEVO heeft voor het optimale kantoor; COCO!

Het gebouw biedt allerlei aanvullende faciliteiten, zoals een aansprekend restaurant met overlegfaciliteiten op de begane grond en een vergadercentrum op de bovenste verdieping. Het vergadercentrum (in het kantoor van NBA) heeft diverse multifunctionele vergaderruimten. Deze worden in verschillende opstellingen, groottes en samenstellingen gebruikt voor presentaties, conferenties en bijeenkomsten. Het is zeer multifunctioneel en biedt goede aanvullende faciliteiten. 

En wat de NBA echt van meerwaarde vindt is dat de medewerkers, in het traject dat heeft geleid tot het ontwerp voor het interieur, goed zijn meegenomen middels de werksessies voor het Programma van Eisen, informatie­bijeenkomsten en een creatieve sessie. Dat zorgt voor draagvlak en maakt het kantoor echt van de mensen zelf.

Relatiemagazine

In ons relatiemagazine 360°, najaar 2023, is in de rubriek 'Uitdaging' een artikel opgenomen over de NBA: Groen clubhuis met mix van oud en nieuw

Verder lezen

Ook interessant

# # #

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug