HEVO Rob Kersten.jpg
Rob Kersten
Senior adviseur Expertisecentrum

Betrokkenheid en staan voor je advies, dat is al meer dan 20 jaar het fundament dat ik onze opdrachtgevers biedt om hen bij hun vraagstukken te ondersteunen. Als adviseur Expertisecentrum werk ik op een breed terrein, zoals auditing, risicomanagement, duurzaamheid, installaties, aanbestedingsstrategie en kostenmanagement. Voor mij voelt van mijn opdrachtgevers als een probleem van mijzelf dat opgelost moet worden.

U kunt erop vertrouwen dat u een goed antwoord krijgt.

Jarenlange ervaring met onze RPM-projecten en advieswerk hebben ervoor gezorgd dat ik voor onze opdrachtgevers een waardevolle bijdrage kan leveren om duurzame huisvesting te realiseren die hun primaire werk faciliteert.

We geven niet zomaar advies, het gaat echt ergens om. We durven het waar te maken.

De verbetering van de kwaliteit van de leef- en werkomgeving vind ik erg belangrijk en de complexe uitdadingen die er zijn op het vlak van verduurzaming ga ik graag met u aan. 

Om tot goede oplossingen en nieuwe kansen te komen ga ik uit van een integrale aanpak. Ik ontwikkel dus ook graag - in samenwerking - integrale oplossingen.

Publicaties van Rob Kersten

#

Whitepaper stappenplan naar BENG of ENG

Welke consequenties hebben de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG) en hoe wordt een bijna energieneutraal gebouw ook comfortabel voor de eindgebruikers? Dat de onderhoudskosten te dragen zijn? Waar begin je en hoe pak je dat aan?
#

Whitepaper stappenplan om bestaand vastgoed gasloos te maken

Het IPCC-rapport is duidelijk: onmiddellijke versnelling is nodig om de opwarming van de aarde beperkt te houden tot 1,5 graad. We moeten vol inzetten op gedragsverandering!
#

Het nieuwe kloppende hart werkt

Ligne is het nieuwe kloppende hart dat het onderwijs van Zuyd Hogeschool combineert met een filmhuis, museum De Domijnen, de gezamenlijke bibliotheek, winkels, horeca, (zorg)woningen en parkeren. Het is dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard, gelegen aan de rand van het oude centrum.
#

Van drukpers naar laboratorium

Transformatie Duboisdomein 30: sinds 2010 maakt Maastricht University gebruik van het voormalige pand van dagblad De Limburger. De oude drukpershal is verbouwd en geschikt gemaakt voor de laboratoria.
#

De balans tussen een comfortabel en een bijna energieneutraal gebouw

Naar verwachting wordt in het Bouwbesluit geëist dat vanaf 2018 nieuwe overheidsgebouwen bijna energieneutraal zijn, en vanaf 2020 ook alle andere nieuwe gebouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat die gebouwen ook comfortabel voor de eindgebruikers zijn en dat de onderhoudskosten te dragen zijn? Willem Adriaanssen en Rob Kersten van HEVO zetten hun visie hierover uiteen.