Beheer en onderhoud

Visie op beheer en onderhoud is kosten beheersen!

Effectief onderhoud is gericht op het optimaal laten functioneren van gebouwen tegen zo laag mogelijke kosten. Dat kan alleen als u het onderhoud integraal aanpakt en dit voor een langere periode plant. Met een strategisch onderhoudsplan kijkt u met een langetermijnperspectief naar uw vastgoed en de exploitatie ervan (onderhoud en energie) met oog voor mogelijke verduurzaming. Het plan helpt u de onderhoudskosten te beheersen. U krijgt inzicht in de onderhoudskosten, integraal, op korte én langere termijn, zodat dit aansluit bij uw organisatieprocessen en beleid.

Bij beheer en onderhoud betreft het vaak combinaties tussen bouwkundige en installatie­onderdelen, onze brede kennis van beide zorgt ervoor dat we hier optimaal in kunnen schakelen.

Goed onderhoud verlengt de technische levensduur van bouwkundige en installatietechnische onderdelen. Door slim een strategische koppeling te maken tussen onderhoud en het operationele proces van uw organisatie kan een besparing van 10-15% worden gerealiseerd. Onderstaand beeld geeft de dynamiek van vastgoedmanagement weer en het MJOP (meerjarenonderhoudsplan) heeft hierin een belangrijke plaats.

Onderhoud en verduurzaming

Het is een slimme keuze om onderhoud te combineren met verduurzaming. Wij adviseren u graag hoe u de duurzaamheid van bestaand onroerend goed kunt verbeteren. Daarbij zoeken we naar maatregelen die een optimaal rendement genereren en logisch passen in het onderhoudsplan.

Diensten HEVO

Enkele van onze concrete diensten zijn: duurzaamheidsadvies en exploitatieadvies. Ook kunt u gebruik maken van het HEVO Onderhoudskompas, een tool waarmee u inzicht krijgt in onderhoudsbeheer. 

Ook interessant

Meer weten over beheer en onderhoud?

Neem dan contact op met:

Bel me terug