Brandweerkazernes vormen de ruggengraat van onze veiligheid, en wij streven ernaar om hun functionaliteit en toekomstbestendigheid te optimaliseren.

Veiligheid, efficiëntie en toekomstbestendigheid

Als HEVO hebben we veel ervaring met het adviseren en begeleiden van lokale overheden en brandweerkorpsen bij het ontwikkelen en herontwikkelen van brandweerkazernes. We begrijpen dat brandweerkazernes specifieke eisen stellen aan de huisvesting, zoals voldoende ruimte voor voertuigen, materiaalopslag, trainings­faciliteiten maar ook een geschikte ontmoetingsruimte voor de (vrijwillige) brandweerlieden en soms ook slaapvertrekken. Daarnaast moeten brandweerkazernes worden afgestemd op de behoeften van de gemeenschap en moeten ze passen bij de lokale architectuur en stedenbouw.

Van strategisch plan tot gerealiseerde brandweerkazerne

Wij leveren strategische huisvestingsplannen en doen onderzoek naar herontwikkeling, ontwikkeling en realisatie van complete nieuwbouw of renovatie van brandweer­kazernes. Onze aanpak is gericht op het bieden van duurzame oplossingen die rekening houden met de mens, het gebouw en de omgeving. Hierdoor kunnen brandweerkazernes niet alleen optimaal functioneren, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de gemeenschap. Onze focus ligt op het ontwikkelen van brandweer­kazernes die een optimale omgeving bieden voor zowel levensreddende acties als een gemeenschapsgerichte aanpak.

Brandweerkazernes realiseren die aan de hoogste normen voldoen

Als HEVO hebben we met succes gewerkt voor verschillende brandweerkorpsen en lokale overheden in heel Nederland, zoals de Veiligheidsregio Gelderland Zuid, Veiligheidsregio Urk, Sittard en Assen. Wij begrijpen de behoeften van de brandweersector en hebben de kennis en expertise om te ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzame en functionele brandweerkazernes die voldoen aan de hoge eisen van deze sector.

Onze aanpak is gericht op het bieden van duurzame oplossingen die rekening houden met de mens, het gebouw en de omgeving. Met Risicodragend Projectmanagement nemen we niet alleen de verantwoordelijkheid voor het managen van het project op ons, maar ook de bereidheid om de risico's en uitdagingen die onvermijdelijk met het project gepaard gaan te dragen. Op deze manier werken we actief samen als partner om het project tot een succesvolle afronding te brengen.

Ook interessant

Verder praten over brandweerkazernes?

Neem dan contact op met:

Bel me terug