Traineeship huisvestingsadvies en projectmanagement bouw

40 uur, 's-Hertogenbosch/Zwolle

Voor een hogeschool het meest circulaire onderwijsgebouw van Nederland maken? Of een sociale werkplaats ontwerpen die ondanks de 14.000 m2 toch geborgenheid uitstraalt naar medewerkers? In dit traineeship bij HEVO in 's-Hertogenbosch of Zwolle ontdek je de complexe, uitdagende en afwisselende praktijk van grote bouw- en huisvestingsprojecten. En ontwikkel je jezelf als net afgestudeerde academicus bouwkunde, sociale geografie of civiele techniek in 2 jaar tijd tot projectleider/huisvestingsadviseur.

Dit ga je doen

80% werken en leren, 20% persoonlijke ontwikkeling. Zo is jouw week straks globaal verdeeld. In je ‘werktijd’ maak je kennis met de rollen van projectleider en adviseur en alle werkzaamheden die hierbij horen. De ene keer kom je al in beeld bij de allereerste huisvestingsvraag van een opdrachtgever en maak je bijvoorbeeld een businesscase. En de andere keer begeleid je als projectleider een ontwerpteam of stuur je aannemers aan op de bouwplaats. De afwisseling zit ‘m trouwens niet alleen in het soort werkzaamheden. Ook de opdrachtgevers en bijbehorende uitdagingen zijn enorm divers. Bekijk de projecten op onze website maar eens!

Wat je de overige tijd doet? Ongeveer 1 dag per week besteed je aan je persoonlijke groei en kennisontwikkeling. Dat doe je onder meer door trainingen te volgen samen met je medetrainees maar ook intensieve samenwerking met ervaren collega’s draagt bij aan jouw persoonlijke groei. Op het programma staan onder meer trainingen over omgaan met weerstand, politieke sensitiviteit en communicatie Daarnaast worden binnen HEVO intervisiebijeenkomsten georganiseerd, een mooie gelegenheid om van elkaar te leren. Uiteraard wordt er hard gewerkt, maar het is ook heel gezellig. Regelmatig doen we - ook buiten werk - leuke dingen samen.

Daarom kies je voor een traineeship bij HEVO

HEVO biedt jou de ideale mix tussen werken, leren en ontwikkelen. Ook al heb je nog geen ervaring, jij zit vanaf het begin als serieuze gesprekspartner bij de klant aan tafel. Je springt in het diepe en we laten je zwemmen, maar zeker niet verdrinken. Zo heb je een mentor on the job die al je werkinhoudelijke vragen kan beantwoorden én een coach ‘off the job’ die jouw welzijn in de gaten houdt en je bijstaat in je verdere ontwikkeling. Deze coach kies je zelf uit, dus het is sowieso een collega met wie je goed klikt.

Plus je krijgt …

  • Impactvol werk: samen met collega’s en partners creëer je inspirerende en praktische huisvesting voor maatschappelijke organisaties, zoals scholen, zorginstellingen en gemeenten. 
  • Uitzicht op een vast contract na je traineeship. Zo’n 90% van de oud-trainees is nog steeds bij ons in dienst als projectleider of adviseur.
  • Inzicht in jezelf: waar je goed in bent, wat je leuk vindt en - net zo belangrijk - wat misschien minder bij je past. Een waardevolle basis voor de rest van je carrière.
  • Veel vrijheid in het zelf indelen van je werk. Je bent regelmatig op pad. En als het beter uitkomt om thuis te werken, is dat ook prima.
  • 100 leuke collega’s met wie je laagdrempelig kunt sparren.
  • Een marktconform arbeids­voorwaarden­pakket.

Wat breng jij mee?

  • Een academisch diploma in bouwkunde, sociale geografie of civiele techniek.
  • Nog geen of weinig relevante werkervaring. Heb je meer dan 2 jaar ervaring? Kijk dan eens bij onze andere vacatures.
  • Zin om veel praktijkervaring op te doen, waarbij je ook direct klantcontact hebt.
  • De plan-skills en verantwoordelijkheid om goed om te gaan met de vrijheid die je bij ons krijgt.

Sollicitatieprocedure

De procedure bestaat uit twee gesprekken met onder anderen je toekomstig leidinggevende, een medetrainee, een HR-collega en een van de directieleden. Dit is een doorlopende vacature, al starten de meeste trainees in februari of september.

Meer informatie en ervaringsverhalen

Meer weten of je aanmelden?

Neem dan contact op met:

Bel me terug