Young professional: Eline Stevens

Eline Stevens is werkzaam bij HEVO als projectleider/adviseur. Wat begon als een toevallige ontmoeting met HEVO tijdens haar bachelor, resulteerde in een boeiend traineeship en een succesvolle carrière als projectleider/adviseur, waarbij de praktische benadering en unieke mix van onderwijs, gebruikersinteractie en bouw haar enorm aansprak.

Eline Stevens HEVO.jpg

Eerste kennismaking en afstuderen

Als TU/e-student heb ik HEVO leren kennen op een carrièrebeurs van de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens een kennismakingsgesprek was ik geïntrigeerd door de verscheidenheid van sectoren waarin HEVO actief is. 

Ik was enthousiast over het bedrijf en heb HEVO benaderd voor een afstudeerproject. Wat begon als een toevallige ontmoeting, werd nu een serieuze optie voor mijn volgende carrièrestap.

HEVO heeft mij de vrijheid gegeven om mijn afstudeerproject vorm te geven, iedereen was behulpzaam, open en praktisch. Kortom, ik voelde me er meteen thuis en de volgende logische stap was te solliciteren als trainee projectleider/adviseur.

HEVO young professional Eline Stevens 1.jpg

De sollicitatieprocedure

De sollicitatie verliep overzichtelijk. Na het invullen van een online sollicitatieformulier kwam vrij snel de uitnodiging om te komen praten over de mogelijkheden. Tijdens twee gesprekken kreeg ik de gelegenheid om veel vragen te stellen. Een onderdeel van de procedure was het invullen van een Talenten Motivatie Analyse. Ik ben vooral blij met de ruimte die HEVO biedt: 80% van de tijd wordt besteed aan werken en het principe ‘learning on the job’, 20% van de tijd wordt geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling.

Traineeship 

Ik vond het fijn dat ik vanaf dag één daadwerkelijk deelnam aan projecten. Geen toeschouwer, maar meteen een volwaardig lid van projectteams. Als trainee word je betrokken bij verschillende projecten en je leert ontzettend veel en snel tijdens je werkdagen. Bovendien krijg je coachgesprekken met zowel interne als externe coaches, waardoor je je leerproces kunt sturen en versterken. 

HEVO is actief in de markten onderwijs, gemeenten, kantoren en zorg, en biedt zowel advies- als projectmanagementdiensten aan. Als trainee kun je kennismaken met alle markten en uiteenlopende werkzaamheden. Hierdoor kun je jezelf ontwikkelen en je affiniteit ontdekken voor advieswerk en/of projectmanagement. 

Ik ben tevreden over de invulling van mijn traineeship. HEVO voldoet aan een aantal voor mij belangrijke criteria: een middelgroot bedrijf (ongeveer 100 medewerkers), platte organisatie, afwisselende werkzaamheden, acceptabele woon-werkafstand en fijne collega's. Als onderdeel van de TBI-groep worden jonge werknemers uitgenodigd lid te worden van de jongerenorganisatie van TBI. Dit geeft je de mogelijkheid om gelijkgestemden in de gehele bouwsector te ontmoeten en deel te nemen aan leuke activiteiten om je kennis en netwerk te verbreden.

Het traineeship is nu voorbij; ik heb veel geleerd, maar ben nog lang niet uitgeleerd. 

HEVO young professional Eline Stevens 2.jpg

Projectleider/adviseur

Ik ben gestart in de functie projectleider/adviseur. Dat brengt me de ene dag naar een gemeente in Nederland voor een werksessie over een nieuw gemeentehuis, terwijl ik de andere dag op kantoor ben om deel te nemen aan afstemmingsoverleggen. Ik krijg veel energie als ik in gesprek ga met gebruikers en hun eisen en wensen vertaal in concrete huisvestingsconcepten. Het is fijn om als intermediair op te treden tussen de bouwsector en de gebruikers van een (nieuwe) huisvesting.

Het geeft me ook voldoening actief te zijn in maatschappelijk vastgoed. We streven naar het vinden van creatieve oplossingen binnen beperkte budgetten en zo mensen te helpen die echt ondersteuning nodig hebben.

Informele sfeer 

We werken in teamverband met een medior of senior, wat leidt tot waardevolle kennisuitwisseling en groei. Flexibele werktijden geven me de vrijheid om mijn taken uit te voeren, zolang ik mijn werk goed afrond. Er heerst een prettige, informele sfeer. Op vrijdagen borrelen we samen en na projectbezoeken genieten we van een gezamenlijk etentje.

Bij HEVO heerst een cultuur waarin iedereen zich inzet om het beste resultaat te bereiken en proactief bezig te zijn. Zelfs als starter krijg je de kans om bij te dragen. Ideeën worden aangemoedigd en gewaardeerd. De deuren staan altijd open voor nieuwe perspectieven. Dit geeft een gevoel van gelijkheid en bevordert de uitwisseling van ideeën.

HEVO young professional Eline Stevens 3.jpg

Helemaal op mijn plek

Met mijn opleiding in Psychology and Technology aan de TU/e voel ik me hier op mijn plek. HEVO geeft me de kans om mijn vaardigheden en passies als een waardevolle aanvulling in te zetten in huisvesting en vastgoed. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van dit bedrijf.

Ook interessant

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug

Wil je ook als young professional aan de slag bij HEVO?

Neem dan contact op met:

Bel me terug