#

Brede School Archipel/ Poseidon IJburg Amsterdam

Lees meer
Locatie
Amsterdam
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw multifunctionele accommodatie met twee scholen en gymzaal

Kenmerkend

Creatieve, passende oplossing voor ruimtegebrek

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Rol HEVO
Bouwmanagement, selectie ontwerpende en uitvoerende partijen en begeleiding bouwvergaderingen

Brutovloeroppervlak (bvo)
3.425 m²

Ingebruikname
Januari 2014

Architect
SP Architecten Waddinxveen

Sport en onderwijs in één gebouw verenigd.

Twee verschillende scholen in IJburg in Amsterdam-Oost (ASKO en AMOS) moesten onderdeel gaan uitmaken van een multifunctionele accommodatie. Bovenop de school diende een gymzaal te komen, die door de school en (buiten schooltijd) door derden gebruikt kan worden. Het streven was in verdiepingen te bouwen, om hoogte te verkrijgen in de bouwblokken.

Ondersteuning

Wij verzorgden het bouwmanagement ter ondersteuning van de opdrachtgever bij het ontwerpproject. Dit omvatte twee basisscholen, een gymnastiek­lokaal en ruimten voor kinderopvang. Het gymnastieklokaal ligt centraal boven twee verdiept aangelegde speellokalen, die door middel van een panelenwand kunnen worden gekoppeld.

Toegankelijk

De katholieke basisschool bestaat uit gewone klaslokalen, de PC-basisschool (Dalton) heeft brede gangen voor groepsonderwijs. In alle lokalen zijn aansluitingen voor digiborden. Het duurzame gebouw is gebaseerd op PvE Klimaatbureau Amsterdam: HR++glas; HF-verlichting met daglicht­regeling; minimaal Frisse Scholen klasse B; stadsverwarming en geen gasaansluiting. Het schoolplein is groter dan genormeerd en is na schooltijd openbaar toegankelijk voor omwonenden.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug