Menu

Creatieve passende oplossing voor ruimtegebrek

Brede School Archipel/Poseidon IJburg Amsterdam

Twee verschillende scholen in IJburg in Amsterdam-Oost (ASKO en AMOS) moesten onderdeel gaan uitmaken van een multifunctionele accommodatie. Bovenop de school diende een gymzaal te komen, die door de school en (buiten schooltijd) door derden gebruikt kan worden. Het streven was in verdiepingen te bouwen, om hoogte te verkrijgen in de bouwblokken.

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Rol HEVO
Bouwmanagement, selectie ontwerpende en uitvoerende partijen en begeleiding bouwvergaderingen

Brutovloeroppervlak (bvo)
3.425 m²

Ingebruikname
Januari 2014

Architect
SP Architecten Waddinxveen

Ondersteuning

Wij verzorgden het bouwmanagement ter ondersteuning van de opdrachtgever bij het ontwerpproject. Dit omvatte twee basisscholen, een gymnastieklokaal en ruimten voor kinderopvang. Het gymnastieklokaal ligt centraal boven twee verdiept aangelegde speellokalen, die door middel van een panelenwand kunnen worden gekoppeld.

Toegankelijk

De katholieke basisschool bestaat uit gewone klaslokalen, de PC-basisschool (Dalton) heeft brede gangen voor groepsonderwijs. In alle lokalen zijn aansluitingen voor digiborden. Het duurzame gebouw is gebaseerd op PvE Klimaatbureau Amsterdam: HR++glas; HF-verlichting met daglichtregeling; minimaal Frisse Scholen klasse B; stadsverwarming en geen gasaansluiting. Het schoolplein is groter dan genormeerd en is na schooltijd openbaar toegankelijk voor omwonenden.

Jos Ramakers

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jos Ramakers, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's